Lag Svea vid tävlingar på Flyinge (arkivbild).
FOTO: Michael Schanner

Fin voltigepremiär i Aachen

2019-07-15

Tredje bästa küren med laget – fjärdeplats totalt. EM-laget Team Svea och de två individuella voltigörerna Marie Li Korse och Ella Filippa Velander hävdade sig väl när Sverige för första gången kunde starta i Nations Cup i voltige i Aachen.

Det uttagna EM-laget Team Svea och de två individuella voltigörerna Marie Li Korse och Ella Filippa Velander representerade Sverige när CHIO**** Aachen drog igång med voltige under helgen.

De gjorde det bra.
Team Svea slutade fyra i lagtävlingen. De båda individuella presterade hedervärt med poäng nära personbästa. Sverige med lag plus individuella blev fyra i Nations Cup.

Tävlingsveckan i Aachen öppnar alltid med voltige. Upplägget är speciellt med ordinarie tävling fredag-lördag och därefter en fristående final på söndagen – Nations Cup för ett lag plus två individuella.

I lagtävlingen i Aachen i år slutade det svenska EM-laget med Natalie Brixland, Ella Filippa Velander, Clara Sjöström, Malin Hultin, Marie Li Korse och Olivia Neilands på fjärde plats, på EM-hästen Dickens Hardsyssel.
Grunden på fredagen var konkurrenskraftig. Laget lade sig som trea med 7.217 poäng och bara två tyska lag framför sig.
- Väldigt bra, kommenterade landslagsledaren Jessica Neilands på plats i Aachen. Laget har höjt sig med sex tiondelar i grunden sedan förra året. Det känns verkligen som att den stora satsningen vi har gjort på grundträning under hela vintern har givit resultat.
Küren på lördagen hade inte riktigt samma udd. Österrike passerade. Det svenska laget slutade fyra totalt i lagtävlingen.

Individuellt var Marie Li Korse bästa svensk på femtonde plats med slutresultatet 7.065 efter tre tävlingsomgångar. Ella Filippa Velander slutade på artonde plats med totalpoängen 6.678.
- Båda tjejerna gjorde väldigt fina individuella kürer, över 7 poäng i alla rundor, sa Jessica Neilands.
I Nations Cup på söndagen fick Marie också till en toppkür och hela 8.052 poäng.
- Det var ju jätteskönt att kunna köra en bra runda – och här! sa Marie och prisade samtidigt hästen Havhöjs Bello Nero, linad av Daniela Fiskbaek.
- Nero skötte sig suveränt, sa Marie. Första gången på en så här stor tävling, med det publiktrycket – och han bara gick, och var koncentrerad.

Årets Aachentävlingar kom med premiär för Sverige i Nations Cup.
För första gången fick man i år bilda Nations Cup-lag utan krav på att de två individuella måste vara en herre och en dam. Sverige kunde starta, och mötte två lag från Tyskland, ett lag från Österrike och ett från Schweiz, alla toppnationer i voltige.
Ella Filippa, Marie och Team Svea gjorde tre starka uppvisningar med höga poäng – 7.260 och 8.052 för Ella Filippa och Marie och 7.816 för laget.
Allt sammantaget räckte det till fjärde plats i Nations Cup Aachen 2019. Segern gick till det tyska hemmalaget från Köln. Tvåa blev nästa oövervinnerliga tyska lag, från Fredenbeck. Trea slutade Österrike.
- Jag är väldigt nöjd med att vi ändå slog Österrike med laget idag, sa Marie Li Korse.
Sverige gjorde den tredje bästa lagküren i Nations Cup. Österrikes individuella var sedan för starka.
- Man ska minnas att vi har tävlat här mot några av världens bästa, påminde Jessica Neilands. Det känns bra inför EM om ett par veckor.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons