EM-laget komplett med Louise Eztner, landslagsledare Agneta Aronsson, Felicia Grimmenhag, Lena Malmström och Anita Johnsson.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Lena Malmström får EM-biljetten

2017-08-06

Lena Malmström, Hässleholm, får den sista svenska biljetten till Longines EM i Ridsport Göteborg 2017.

Tillsammans med stoet Hotdream Que red Lena Malmström, tävlandes för Sösdala Lantliga Ryttarförening, ihop över 67 procent på SM i para-dressyr i helgen, vann båda sina klasser och blev svensk mästare.

Efter den högtidliga utdelningen av SM-medaljerna fick Lena Malmström beskedet av landslagsledare Agneta Aronsson att hon var uttagen till EM-laget.

- Lena och Hotdream Que kommer att bli en tillgång för laget. De har båda lång erfarenhet och rutin i att tävla dressyr, säger Agneta Aronsson.
Förutom SM har Lena Malmström och Hotdream Que startat NM, i Norge och i Belgien, så även om det är mästerskapsdebut så har ekipaget internationell erfarenhet.
- De gör jämna och stadiga resultat på den här nivån, vilket är en viktig faktor för laget, menar Agneta.

- Jag är väldigt glad för det här förtroendet och jag har verkligen kämpat för att komma med i EMtruppen, säger Lena Malmström.

Hotdream Que är ett 17-årigt sto som Lena Malmström fött upp själv. Nu är det ett par veckors uppladdning som gäller för ekipaget, sedan börjar allvaret i Göteborg.

Sedan tidigare är Anita Johnsson, Louise Etzner Jakobsson och Felicia Grimmenhag EM-klara.

EM i para-dressyr rids 21-23 augusti i Göteborg.

Läs mer om Longines FEI EM i Ridsport 2017

 

 

 

Annons