Vägen från ridskolan till OS-arenorna för Kittel.
FOTO: Lotta Brundin Gyllensten

Kittel inspirerade i Helsingborg

2019-01-12

Vårens stora inspirationsträff i dressyren är Patrik Kittel Dressage Tour. Temat för säsongen är svår klass och första stopp var Helsingborg.
Kittel berättade för de unga ryttarna om sin resa från ridskola till internationell Grand Prix och OS.

Drygt 70 ungdomar var på plats under inspirationsdagen för Unga Ryttare på Helsingborgs Fältrittklubb i samband med Patrik Kittel Dressage Tour.
PatrikHelsingborg4
Morgonen inleddes med tre olika workshops:
- Selma Claar från Saab presenterade hur man på ett enkelt sätt kan använda sig av innovation för att utveckla ridsporten. Deltagarna fick fundera kring enkla och smarta lösningar som kan underlätta för det vardagliga arbetet i stallet.
- Patrik Kittel berättade om sin inspirerande resa från ridskola till OS.
- Hanna Danewid från Svenska Ridsportförbundet berättade med hjälp av SvRFs ungdomssektioner om hur förbundet arbetar med trygghetsfrågor. Deltagarna fick diskutera och jobba med det nya trygghetsmaterialet.
Därefter följde en minidemo av Saabambassadören Lina Dolk, som undervisade två ungdomsryttare och berättade om hennes system.
Förmiddagen avrundades med en clinic av Patrik och Lina, där Lina fick äran att rida på en av Helsingborgs Fältrittklubb fina ridskolehästar. 

Följande städer får besök av Patrik Kittel Dressage Tour 2019:

 • 12 januari Helsingborg
 • 2 februari Göteborg
 • 10 februari Stockholm
 • 2 mars Linköping

Följande ryttare red i Helsingborg:

 • Sofie Lexner -  Danny Black
  Här är ett ekipage med internationella placeringar i Intermediaire I kür och Prix St Georges. Danny är född 2010 och detta är ett ekipage det verkligen slår gnistor om.
 • Johanna Due-Boje - Mazy Klövenhöj
  Mazy är född 2008 och ett riktigt framtidslöfte. Ekipaget har placeringar upp till och med Intermédiaire II och tillsammans siktar de mot Grand Prix.
 • Klara Svanberg - Bon Geste
  Klara är 19 år och rider sin valack Bon Geste. Tillsammans har de placeringar upp till och med Prix St Georges och siktar under 2019 på att bli starkare i Young Rider klasserna.
 • Mia von Essen – Zumba
  Zumba är född 2012 och har tillsammans med Mia plockat fina procent i unghästklasserna under året.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons