Maria och hennes team

Maria satsar på engagemang

”För att det ska gå bra för mig räcker det inte med att jag rider bra och har en bra häst som jag trivs med. Jag behöver enormt mycket hjälp av det team som jag har runtomkring mig. I mitt team finns jag och minna hästar, mina föräldrar, min syster, min släkt, min pojkvän, kompisar, tränare, min veterinär, min hovslagare, stallpersonalen, foderleverantörer och mina sponsorer. Alla är jätte viktiga och har sina speciella uppgifter, t.ex. är mamma och pappa väldigt viktiga eftersom de ofta kör på tävling, betalar, stöttar och bryr sig om mig.

Vissa uppgifter är självklara som att tränarna behövs för min utveckling i ridtekniken men mina kompisar som inte rider kanske inte förstår att de är viktiga för att jag ska kunna prestera bra på tävling. Deras uppgift är att jag ska må bra och ha roligt och att inte alltid tänka på hästar vilket är ett måste för mig. Blir det bara häst, häst, häst är det lätt att tröttna men får jag lite tid utan hästsnack och stallukt längtar jag tillbaka till stallet, hästarna och tävlingarna och tycker det är roligare och uppskattar det mer.
 
Ta hand om ditt team!
Det viktigt att ta hand om sitt team. För det första måste man fråga vissa personer om de vill tillhöra teamet men man måste också berätta för kompisar och släkt att de också är team-medlemmar och gör att jag kan prestera bra.

När jag var fjorton år och kom med i landslaget, ringde jag till min veterinär o och frågade om han ville vara med i mitt team. Vad innebär det då, frågade han. Jo att du ska kunna komma till mig före viktiga tävlingar och att du ska komma efter tävlingar och hela tiden ha kontroll på min ponnys hälsostatus.  Sedan dess har Bosse Sjöholm tagit hand om alla våra hästar och jag är enormt tacksam att jag har hans kunniga support.

Det är också mycket viktigt att jag berättar om mina mål och om mitt tränings och tävlingsupplägg för alla i teamet för att motivera och engagera dem. För att bli en bättre ledare för mitt team är det viktigt att jag informerar hur det går på träning och tävling så att de förstår hur viktiga de är. Dessutom brukar jag till jul tex. ge tacktavlor med bilder från årets bästa prestationer. Information och uppskattning är alltså väldigt viktigt för att motivera och engagera!


Senast uppdaterad: 2010-04-19

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons