Maria Bredberg
FOTO: Familjen Bredberg

Du äger din egen prestation!

Att sätta upp höga mål är många bra på men för att man ska nå dit så är delmål viktiga. Att man verkligen tänker igenom vad som krävs att man gör varje vecka och varje månad är egentligen den viktigaste delen för att komma någon vart. Och det här måste man tänka ut själv, man kan få hjälp men om du ska följa det måste du ha bestämt det själv och känna att du verkligen vill göra det.

Jag sätter upp mål att jobba med i den vanliga träningen för att göra det roligare och för att stämma av att jag och hästarna utvecklas.  Just nu är en liten uppgift med Rutan att hon ska ta stöd och vara extra aktiv i galoppen i hoppningen. Calidas uppgift i terrängträningen är att hoppa så många olika hindertyper som möjligt. Cinnamons uppgift just nu är att förbättra konditionen. Mycket backar och galopper på Lövstas galoppbana blir det.

Just när man håller på att ändra någonting i ridningen kan det kännas jobbigt och svårt men då gäller det verkligen att kämpa på och motivera sig själv tills det man ändrar är befäst. ”Utveckling är många gånger inte synonymt med goda resultat. Inte när man är mitt uppe i den”, skriver Johan Fyrberg i ”Talang till topp”

Ta reda på vem du är
Att ta reda på vem du är och hur du vill ha det är viktigt att fundera över. Mina föräldrar och tävlingskompisar vet att de inte ska säga någonting direkt efter att jag kommer ut från banan om det har gått dåligt. Det har jag berättat att jag inte vill. Däremot vill jag kunna fråga vad de tycker om ritten efter en liten stund när jag har kommit igen efter en kort ( man får inte deppa ihop, det finns viktigare saker) besvikelse.
Att gasa lagom. Jag tycker det är viktigt att mina hästar alltid går med mycket självförtroende. Känns det inte helt bra är det bara att ändra planen och kan ske inte gå upp en klass nästa tävling som planen var utan att stanna kvar i klassen man är i. Känns det däremot superenkelt är det bara att följa planen och kanske fila lite mer på detaljer så att man kommer högre upp i resultatlistan.

Det Johan  skriver om ”Problem att leverera när det verkligen gäller” är saker jag har tänkt igenom ganska mycket. Ett tips är att läsa det och tänka igenom vad som är bäst för dig! Alla är olika

Betyg på mina förmågor i tävlingssituation: (betyg 1-5)
Hantera stress  2 (ska förbättras)
Koncentrationsförmåga 4
Planering och Organisation 4 till 5
Beslutsförmåga 5 (i terrängen gäller det att ta snabba beslut)(vill behålla)
Hantera med och motgång 5 (bryt ihop och kom igen är bra ledord vid motgång) (vill behålla)
Följa planen  4 ( jag är inte rädd att ändra planen om något inte känns rätt)
Agera när något händer 4
Vara taktisk  5
Vinnarinstinkt  4
Hantera mitt team 4 (jag försöker men vissa saker kan absolut bli bättre)

Nu till helgen är det Runsten. Jag vet inte hur det ska gå med alla tider och alla hästar men det löser sig. Kul ska det bli alla fall!


Senast uppdaterad: 2010-05-24

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons