Från vänster Oscar Kastenman, Björn Kastenman, Amanda Andersson, Ellen Skogström och Mauritz Kastenman.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Stipendium till unga fälttävlanstalanger

2018-11-29

Två fälttävlansungdomar har tilldelats årets stipendium från Petrus Kastenmans minnesfond, Ellen Skogström på ponny och Amanda Andersson på häst.

Familjen Kastenman har skapat en fond till minne av olympiasegraren i fälttävlan 1956 Petrus Kastenman. Syftet med fonden är att främja och stimulera ungdomars utveckling inom fälttävlanssporten i Sverige.

Målet är att årligen dela ut två stipendier ur minnesfonden till ungdomar inom fälttävlanssporten i Sverige. De två stipendier som ska delas ut är:

  • ”Årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan” som är högst 15 år gammal och
  • ”Årets kommande stjärna inom juniorfälttävlan” en junior högst 17 år gammal.

Stipendierna delades ut i Friends Arena under Sweden International Horse Show, av Björn Kastenman med sönerna Oscar och Mauritz.

Stipendiater 2018 som fått utmärkelsen ur Petrus Kastenmans minnesfond:

Ellen Skogström, 15 år från Småland tävlande för Lammhult Ridklubb på sin ponny Aramis är ”Årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan”.
Ellen har haft en mycket hög och jämn standard under hela säsongen, med vinster i nästan alla starter hon gjort i 1* klass. Framgångarna kröntes med ett SM-guld och en tredje plats i NM.

Amanda Andersson, 16 år från Halland tävlande för Hermanstorps KoRK. är ”Årets kommande stjärna inom juniorfälttävlan”
Amanda har tagit upp tre hästar till internationell nivå under året. På ett imponerande sätt har gått från ingenstans till att vara en av de främsta bland juniorerna på bara en säsong. Amanda satsar alltid hårt på att träna och det kommer säkert att ge utdelning i framtiden. Hon har två år kvar som junior.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons