Anna Nilsson tog SM-guld på Segersjö 2017.
FOTO: Anna-Lena Bergqvist

Ungdoms-EM till Sverige

2019-06-20

Segersjö arrangerar EM i fälttävlan för young rider och juniorer 2021, det meddelade FEI efter sitt styrelsemöte på torsdagen.

Segersjö utanför Kumla och Örebro har vid det här laget arrangerat fälttävlan på sina vackra marker i många år, och samlat på sig erfarenheter. Tävlingsdatum 2021 blir 26-29 augusti.

Ann Montgomery-Cederhielm, arrangör och drivande kraft tillsammans med maken Robert Montgomery-Cederhielm, av Segersjö Fälttävlan är naturligtvis glad och förväntansfull efter beskedet om att EM i fälttävlan för young rider och junior kommer till Segersjö och Sverige 2021.
- Det ska bli så roligt, och vi har fått ett så positivt gensvar och support efter beskedet. Vi har reda förfrågningar från personer som vill vara funktionärer.

Segersjö har arrangerat fälttävlan, både nationell och internationell, i många år nu på de vackra markerna kring Segersjö Herrgård. I ska SM i fälttävlan avgöras här och banbyggare är Eric Winter, (GBR).
Han bygger även årets EM i fälttävlan för young rider och junior i Nederländerna, och byggde även den stora femstjärniga tävlingen på Badminton tidigare i år.
- En lagom generalrepetition, skojar Ann, som även har Eric Winter engagerad för 2021.

Andrew Griffiths, (GBR), välrenommerad inom fälttävlan, är engagerad som teknisk delegat och Ground Jury börjar redan ta form med Ernst Topp, (GER), och Les Smith, (GBR), som dressyrdomare.
- Det känns väldigt bra att ha det stödet, och Per Magnusson, som jag jobbat med ibland annat Malmö, finns också med som ett stöd och en rådgivare till oss.
Segersjö har haft ett internationellt mästerskap tidigare, EM i fälttävlan för young rider 2005.

- Visst finns det erfarenheter att dra från det mästerskapet, liksom från våra andra tävlingar, men det vi måste ha i åtanke är att sporten vuxit på många sätt sedan dess, menar Ann.
- Logistiken med utrymme för hästtransporter och el och vatten till dem är ett riktigt pussel, och sedan har ryttare och deras team, publik och funktionärer…

- Själva tävlingen är jag inte bekymrad över, det har vi gjort förr, men jag är glad att jag kan börja planera för logistiken redan nu, säger Ann.

Årets EM i fälttävlan för young rider och junior rids i Maarsbergen, Nederländerna 11-14 juli.
EM i fälttävlan för young rider och junior på Segersjö rids 26-29 augusti 2021.

- Jätteroligt för Segersjö, och ett stort grattis till dem. Jag ser redan nu fram emot att besöka mästerskapet. Roligt också att FEI har förtroende för våra arrangörer och vill lägga ännu ett mästerskap i Sverige, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet om beskedet.

I år är Segersjö Fälttävlan värd för SM i fälttävlan för seniorer, young rider och juniorer.  

2005 var Segersjö och Sverige värd för EM i fälttävlan för young rider. Storbritannien vann nationstävlingen och Marie-Louisa Meyer från Tyskland   vann det individuella guldet.

Läs mer HÄR

FEI:s styrelse fastställde flera mästerskap samt tävlingsplatser för fyrspannens inomhusvärldscup. Världscupen kommer till Stockholm även i år

HÄR finns hela listan på mästerskap

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons