Ludwig Svennerstål på Balham Mist, bästa svenska ekipage.
FOTO: Libby Law/FEI

Fälttävlanslaget fyra i Nations Cup

2019-07-28

Det blev till slut en fjärdeplats för det svenska fälttävlanslaget i helgens Nations Cup-omgång på Irland. Ludwig Svennerstål på var bästa svensk på en nionde plats.

Viktoria Carlerbäck och Zlatan gjorde en felfri banhoppning och slutade på trettonde plats. Ludwig Svennerstål på Balham Mist hade ett oturligt pet på sista hindret men slutade på topp 10, som nionde ryttare.

Johan Lundin hade totalt 9,6 fel och slutade på plats 22, Therese Viklund  med tre nedslag landade på plats 27.

Nya Zeeland vann lagtävlingen, före Irland och Italien på tredje plats. Individuell segrare blev Sam Watson, Irland, som slutade på sin dressyrpoäng 27,7 straff.

Nästa Nations Cup-tävling går i Frankrike 8-11 augusti. Preliminärt lag då blir Ludwig Svennerstål, Malin Petersen, Jonna Britse och Sofia Sjöborg.

Resultat

Sverige trea efter terrängen

Sverige är på tredje plats i FEI Eventing Nations Cup i Cappoquin, Irland. 
Nations Cup rids på kort fyrstjärnig nivå.
Främsta svensk är Ludwig Svennerstål, felfri och inom tiden med Balham Mist.

Johan Lundin är nia med Mind Me, med bara något ynka tidsfel i terrängen. Viktoria Carlerbäck är på 18:e plats. Therese Viklund håller placeringen bakom Viktoria med sin Viscera.
Söndag är det dags för hoppning
Resultat individuellt
Resultat lag

Svenskt i topp efter dressyren

 Det är fortfarande svenskt i topp, såväl i lag som individuellt, efter att dressyrmomentet är avslutat i NC-fälttävlan på Irland. Fyra svenskar är bland de tolv främsta individuellt.

Therese Viklunds fina ritt på torsdagen stod sig även i fredagens konkurrens och hon ligger kvar i ledning på 27,4 straffpoäng. Sofia Sjöborg rider tre hästar utanför laget, bäst gick det med DHI Mighty Dwight som ligger trea med 27,5. Ludwig Svennerstål, också utanför laget med El Kazir SP ligger tia på 30,1 straffpoäng och på tolfte plats Viktoria Carlerbäck och Zlatan med 30,7.

Ludwig Svennerstål rider i laget på Balham Mist och ligger med 31,5 straffpoäng på artonde plats, siste lagryttaren Johan Lundin på Mind Me har 32,4 straffpoäng och ligger på plats 22.

Under lördagen är det terrängritt med start 10.00. FEI-tv sänder lagklassen med start 14.30, lokal tid.

Det är tätt i toppen i lagtävlingen, Sverige har 89,60, tvåan Storbritannien 91,50 och trean Italien 92,40.

TORSDAG
Det har börjat riktigt bra för Sverige vid fälttävlans nationstävling på Irland. Efter tre starka dressyrinsatser är det blågult i topp.

Efter första dagens dressyr ligger det tre svenska ryttare bland de tolv bästa individuellt. Therese Viklund på Viscera leder med 27, 4 straffpoäng. På åttonde plats med 30,7 straffpoäng finns Victoria Carlerbäck och Zlatan och på tolfte plats ligger Ludwig Svennerstål med Balham Mist, med 31,5 straff.

Åtta lag deltar och sju av dem har haft tre ryttare på banan idag. Sverige leder på 89,6 straffpoäng före Storbritannien på 91,7 och Italien på 94,6.

 

Svensk fälttävlan siktar på seger

Till helgen är det dags för nästa upplaga av Nations Cup i fälttävlan, i Cappoquin på Irland. Sverige har tagit täten efter tre omgångar och har inga planer på att släppa ifrån sig ledningen.

Om en dryg månad är det dags för årets EM i fälttävlan, där det förutom medaljer även står en två OS-platser på spel. Sverige har goda chanser att ta en av dem men som plan B finns att vinna Nations Cup-serien, där segrande nation får en OS-biljett.

- Nations Cup ger också ryttarna värdefull erfarenhet av att rida i lag så det finns dubbel anledning att satsa på den, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Det är tätt i toppen, Sverige leder på 215 poäng före Italien på 210, Schweiz, Nederländerna och Tyskland har alla 200 poäng och delar på tredjeplatsen.

I laget rider Viktoria Carlerbäck, Johan Lundin, Ludwig Svennerstål och Therese Viklund. Även Sofia Sjöborg startar i klassen med två hästar men rider utanför laget. Vilka som rider i laget bestämmer Fredrik på plats.
- Det är fem ryttare med mycket erfarenhet och ännu flera hästar som alla är bra terränghästar, säger Fredrik som också välkomnar Victoria Carlerbäck tillbaka in i lagsammanhang.
- Jättekul att ha Victoria tillbaka, nu kan hon visa ungdomarna hur det ska gå till, säger Fredrik med glimten i ögat.

I dagarna nomineras långa listan med tolv aktuella EM-ryttare. Fredrik kommer att ta ut den slutgiltiga truppen om sex ryttare efetr nästa Nations Cup-tävling som går i Le Pin au Haras, Frankrike 7-11 augusti.

Efter EM återstår två omgångar av Nations Cup; Waregem, Belgien 19-22 september och Boekelo, Nederländerna 10-13 oktober.

Arrangörens hemsida

FEI Eventing nations Cup - aktuell ställning (pdf)

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons