Ludwig Svennerstål och Stinger gick som tåget i Burghleys svåra terräng.
FOTO: Trevor Holt

Åttondeplats för Svennerstål i Burghley

2019-09-08

Ludwig Svennerstål och Stinger slutade på åttonde plats i den femstjärniga stortävlingen Burghley i Storbritannien. Hemmaryttaren Pippa Funnell vann på MGH Grafton Street.

Burghley anses som en av fälttävlansvärldens svåraste tävlingar. Och efter en utslagsgivande terrängdag bjöd söndagen på en spännande avslutande banhoppning.

Det kvarvarande svenska ekipaget Ludwig Svennerstål och Stinger gick ut som fyra från slutet, men hade då en bit upp till den helbrittiska topp-trion. Stinger visade fin form, utan tecken på trötthet, men två bommar föll på vägen och med åtta fel att addera tappade ekipaget några placeringar ner till åttondeplats totalt. Placeringen är Ludwigs bästa hittills i Burghley.

I toppen var det tätt med endast 0,5 straffpoängs skillnad mellan ledande Pippa Funnell och trean Oliwer Townend. Däremellan låg Piggy French, ynka 0,1 straff efter Funnell. Men när alla tre rev varsitt hinder i banhoppningen förblev ställningen oförändrad och 51-åriga Pippa Funnell kunde kliva högst upp på prispallen till hemmapublikens jubel.

Fullständigt resultat

LÖRDAG

Superritt av Ludwig Svennerstål

Ludwig Svennerstål svarade för en riktig kanoninsats i femstjärniga Burghleys svåra terräng. När mängder av internationella fälttävlanstjärnor hade problem att ta sig runt banan red Svennerstål felfritt och avancerade från 21:a till fjärde plats med VM-hästen Stinger.

Brittiska Burghley är ansett som en av världens svåraste tävlingar. Och årets bana visade sig bli en rejäl utmaning även för de mest rutinerade ekipagen. Halva startfältet utgick eller blev uteslutna längs banan.

Ludwig Svennerstål och Stinger gick ut tidigt i startfältet och klarade hela banan felfritt, med bara sex straffpoängs tillägg för tiden. 
- Min häst var väldigt ärlig och kämpade på bra. Det är en supertuff terräng men väldigt välbyggt, säger Ludwig.

>> Hör hela intervjun med Ludwig Svennerstål HÄR

Ekipaget ligger på fjärde plats med 38,8 straffpoäng inför söndagens avgörande banhoppning.

Ludwig red även Balham Mist och såg länge ut att gå mot ännu en felfri ritt. Men vid en kombination missförstod häst och ryttare varandra och det blev en ofrivillig avsittning för Ludwig som dock landade på fötterna.

Johan Lundin och Mind Me missade flaggorna på hinder 8b och blev därmed uteslutna på grund av att de inte hoppat hindret korrekt.

Tävlingarna avslutas med banhoppning på söndag.

Live webb-TV

Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida 

FREDAG
Ludwig Svennerstål rider två hästar i den prestigefyllda tävlingen. Först ut i dressyren var Stinger som startade tidigt på torsdagsmorgonen. Ekipaget fick 32,8 straffpoäng för sitt dressyrtest och ligger på 29:e plats inför terrängen. Med Balham Mist blev det 32,1 straffpoäng och 21:a plats för Svennerstål. Johan Lundin red Mind Me till en 27:e plats på 32,5 straffpoäng.

>> Hör Ludwigs analys efter dressyren med Stinger, samt vad han tycker om terrängbanan

>> Ludwig Svennerstål om Balham Mist efter dressyren

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons