Tävla internationellt


Alla ryttare som rider CCI klasser måste vara registrerade hos FEI.
>> Läs mer
Du och hästen måste båda vara kvalificerade för start. Detta kollas av arrangören, ofta får man fylla i en lista över gjorda kval, och det är alltid du som ansvarar för att du är kvalad. Kontrollera kvalregler på FEI:s hemsida, där du också hittar tävlingsregler och övrig information.

Tänk på att dina kvalificerande resultat skall ha gjorts i god tid innan tävling; tidsfristen för att uppnå ett minimikrav på behörighet (Minimum Eligibility Requirement, MER) för CIs och CIOs är:
a) minst 24 dagar före aktuell tävlings terrängprov om det kvalificerande resultatet erhållits på tävling med långt format (CCI-L).
b) minst 10 dagar före aktuell tävlings terrängprov om det kvalificerande resultatet erhållits på tävling med kort format (CCI-S).

Landslagskriterier (pdf) - seniorer, unga ryttare, juniorer och ponny

Anmälan till internationell tävling
Från och med säsongen 2018 så kommer alla anmälningar till internationell tävling i fälttävlan att göras genom Tävlingsdatabasen (TDB). 

Tävlingen läggs upp som en internationell tävling i TDB, och anmälningstiden stänger dagen före definite entry i FEI propositionen, eftersom anmälningarna sedan manuellt måste hinna föras över till FEI Entry System. 

För att anmäla i TDB måste häst och ryttare ha löst licens och FEI-registrering för innevarande år. 

Betalning av anmälningsavgiften sker sedan som vanligt direkt till arrangören enligt FEI propositionen. Frågor kring anmälan skickas till helena.lindencrona@ridsport.se

Här hittar du mer info inför din första internationella tävling/resa. 

Ryttare ska vara väl förberedd för den klass de startar i och ha som relevant mål att de ska kunna bli placerade. I förberedelserna ingår att vara bekant och klar med alla tre grenarnas höjning av svårigheter, så väl dressyren, hoppningen som terrängen med det tempo som klassen skall ridas i.

Det leder till en utveckling där svensk fälttävlan höjs på alla nivåer och ger i nästa steg ryttare som kan vara med och slåss om medaljer på mästerskapen.
 
FEI-kategorisering
FEI kategoriserar ryttarna inom fälttävlan genom att tilldela dem olika kvalificeringslicenser för att definiera ett erkännande av beprövad kompetens hos ryttaren på en viss nivå.
Ryttare kommer att kategoriseras enligt; internationella ej kategoriserade, D, C, B och A, enligt sina resultat i en rullande åttaårsperiod som definieras och finns i en tabell - Klicka HÄR (svensk översättning av FEIs information)
Svenska ryttares kategorisering (PDF på FEIs hemsida)

M45-regeln
M45-regeln, tidigare kallad M65-regeln, infördes av fälttävlanskommittén efter ett direktiv från FEI till de nationella förbunden att ställa större krav på sina ryttare innan de får starta internationellt. Fälttävlanskommittén ville dessutom uppmuntra till tävlande på hemmaplan och till att höja lägstanivån hos de ryttare som rider internationellt.
 

Senast uppdaterad: 2019-02-22

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons