Daniel Svensson huvudlärare i hoppning kommer själv att rida under Strömsholmsdagarna.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Stora pengar för hoppryttarna under Strömsholmsdagarna

2019-06-04

Hoppryttare slåss om stora pengar och SM-biljetter Med mer än 350 000 i premier under fyra tävlingsdagar lockar Strömsholmsdagarna flera av landets bästa ryttare.
- Vi har ett riktigt högklassigt startfält i år, konstaterar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm, nöjt.

Redan på nationaldagen avgörs den första stora hoppningen under Strömsholmsdagarna. Då är det dags för Prins Gustav Adolfs Minneshoppning, en 1.45-klass öppen för 15 inbjudna ryttare där en minnespokal och 20 000 kronor väntar på segraren.
Förra året vanns klassen av Helena Persson, som fick ta emot priset ur Kronprinsessan Victorias hand.
- Helena kommer tillbaka även i år och kommer säkert att försöka upprepa segern, men hon kommer att få hårt motstånd, förklarar Daniel Svensson.
Snabba och skickliga ryttare som Niklas Arvidsson, Marcus Westergren, Olof Smith, Jennie Juhlin-Lundström, Jens Fredricson och Stina Lillje är några av de som lär ge Helena Persson en hård match.
En annan höjdpunkt är söndagens Hööks Grand Prix, med 100 000 kronor totalt i klassen, där 50 000 kronor går till vinnaren.
- Det är en av de största prissummorna i en nationell Grand Prix under året, så det blir intressant att se vem som vinner, konstaterar Daniel Svensson, som själv planerar att rida klassen.

Resultat
För mer info och tidsprogram

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons