Ulrika Bidegård blir landslagsledare för ponny och children.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ulrika Bidegård ny landslagsledare för ponny

2017-11-09

Ponny- och childrenryttarna i hoppning har fått en ny landslagsledare. Ulrika Bidegård, 53 år, tar över efter Helena Holm.
- Helena har varit en så bra ledare. Skapat en fin atmosfär och ett bra arbetsklimat, säger Ulrika. Det ska jag försöka bibehålla.

Idag bor den tidigare landslagsryttaren utanför Kungsbacka i orten Vallda. Hon driver träningsverksamhet, utbildning av hästar och ryttare.

Ulrika har själv ridit i landslaget och var uttagen till OS 1992. Hon är utbildad och tränad av legendaren Nelson Pessoa, brasiliansk toppryttare och tränare som red OS redan 1956 i Stockholm.
- Jag började rida rätt sent och tävlade först som elvaåring, berättar hon.
Då på ponny.
- Jag gick över ganska snabbt till att tävla häst, fortsätter hon.

Däremot har hon haft några intensiva ponnyår tillsammans med dottern Cajsa Soberon som nu är young rider och rider för Enköpingsklubben Jump Club. Så hon kan förutsättningarna för hur det är att rida och tävla ponny.
- Det är betydligt tuffare att stå vid sidan om än att rida själv, säger hon och skrattar.

Familjen Bidegård flyttade från Göteborg till Bryssel för att Ulrika skulle kunna ha sina hästar hos Pessoas och ha närheten till stortävlingarna. Ulrika red också en rad världscupklasser under tiden i Belgien.

Hon är nu stöttepelare till dottern och som tränare av andra unga lovande ryttare följer hon sportens utveckling på nära håll.
- Målet för säsongen är att göra en bra planering och så är det självklart fokus på EM.

Ulrika ser verkligen fram mot uppgiften som landslagsledare och vill dela med sig av sina gedigna kunskaper.
- Dessutom ska det blir roligt att ingå i den ledningsgrupp som finns kring hoppningen. Jag känner alla väldigt väl. Jag har ju tävlat mycket tillsammans med Svante Johansson och vi träffas då och då eftersom vi bor i samma del av landet.

Det går inte att ta miste på engagemanget och lusten att ta itu med en ny arbetsuppgift.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons