Ett mästerskap för bredden

2018-02-14

Tack vare Granngården Riksmästerskap ges hoppryttare i lätta och medelsvåra klasser en unik chans att rida en rikstäckande tävling, med en guldkantad final. Alla tävlingar från norr till söder fungerar som kval, och finalerna rids på Sundbyholm Summer Games. Sammanlagt kommer nio ryttare kunna titulera sig Riksmästare 2018 – blir du en av dem? 

I Granngården Riksmästerskap i hoppning kommer tre ryttare i tre klasser, 1,10-, 1,20- och 1,30-hoppning, samt totalt sex ponnyryttare i två klasser, att utses till Riksmästare 2018. Ryttarna kan kvala på alla tävlingar från Kiruna i norr till Ystad i söder och någon särskild cupanmälan för kvalen behövs inte. Allt ska vara enkelt och smidigt.

- Svenska Ridsportförbundet vill erbjuda så många ryttare som möjligt inspiration och motivation i sin vardag med häst. Med Granngården Riksmästerskap får vi en tävling som sätter allt fokus på bredden, vilket känns helt rätt, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

På samma sätt vill Granngården möta behoven hos landets ryttare - alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar.
- Förhoppningen är att den här tävlingen ska inspirera fler ryttare i sin strävan att utvecklas tillsammans med sina hästar, förklarar Emilia Sahlén som är ansvarig för Granngårdens kundklubb.

Finaltävlingen arrangeras under Sundbyholm Summer Games vecka 31, 2-5 augusti, i Eskilstuna. Förra året var det ett samlat svenskt mästerskap som stod på programmet, ett arrangemang som hyllats och prisats. Nu ser man fram emot att ge en ny kategori ryttare en tävlingsupplevelse utöver det vanliga.

- Vi strävar alltid efter att erbjuda de ryttare som kommer till oss bästa tänkbara förutsättningar. När det gäller ryttare som är aktuella för Granngården Riksmästerskap, kanske de bara åker på ett eller ett par meeting per sommar, och då blir det än mer viktigt. Därför vill vi se till att ge deltagarna en fantastisk upplevelse med allt från bra uppstallning, fina banor, proffsiga kringarrangemang och fina prispengar, berättar Barbro Lillje, som är engagerad i organisationen och sitter med i styrelsen för Sundbyholm Ridsport.

Se helt enkelt till att ta semester och håll hästen i form till vecka 31, så ses vi på Sundbyholm.

Regler

 

Om Granngården
Granngården har 112 butiker från norr till söder i Sverige och finns även på granngarden.se.

Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi en stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vi är den kunniga och hjälpsamma grannen som vill underlätta för dig som vill leva ett jordnära liv.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons