Rolf-Göran och Crunch fixade svensk seger i Danmark (arkivbild).
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Rolf-Göran red hem GP-seger

2018-05-27

Rolf-Göran Bengtsson går från klarhet till klarhet med stallets nya stjärnskott Crunch och Oak Grove's Carlyle. Med Crunch tog han hem GP-segern i 160-klassen i danska Uggerhalne.
- Han hoppade väldigt fint idag, säger Rolf-Göran.

13 av klassens 50 ekipage gick vidare till andra rundan. Väl där hoppade Crunch återigen felfritt och tiden 39 sekunder blankt räckte hela vägen till seger, med två tiondelar till godo på danska Kasper H. Hansen på Jemousin van den Dael.

- Han är inte världens snabbaste naturligt, men han börjar förstå vad det går ut på. Han kan gå fortare och svänga fortare, säger Rolf-Göran om Crunch som nu är tio år gammal.

Även Carlyle har visat vad han går för under helgen.
- Han var duktig här i lagklassen, där det var många som hade massor av fel, berättar Rolf-Göran, som red med 0+4 fel i lördagens lagklass.

För två veckor sedan i Hamburg hade Rolf-Göran och Carlyle problem med vattengraven i Global Champions Tour. Men det märktes inte av den här helgen.
- Jag valde speciellt en klass i torsdags för att det var vattengrav med. Och det gjorde han fint. Även i lagklassen hoppade vi vatten och det gick prima.

Med två nya topphästar i stallet börjar tankar om VM att ta form.
- Jag följer min plan och försöker se om det finns chans att vara aktuell för VM. Båda hästarna har kapacitet för det, men Carlyle är lite längre kommen och lite mer rutinerad, menar Rolf-Göran.

Resultat Grand Prix

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons