Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou är i storform (arkivbild).
FOTO: Claes Jakobsson

Pallplatser i VM-genrepen

2018-08-26

Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson visar superform inför VM i Tryon, USA. Under söndagen red de hem varsin andraplats i Grand Prix-klasser ute i Europa. Båda i sadeln på sina VM-hästar Toveks Mary Lou respektive H&M Indiana.
- Hon har aldrig känts så bra. Det här är det bästa hon har hoppat någonsin, säger Henrik von Eckermann direkt efter klassen.

Henrik von Eckermann har i helgen tävlat i franska Valences femstjärniga tävlingar. Söndagens Grand Prix-klass över 160-hinder var Mary Lous sista start innan avresan till VM den 12 september. Och vilket genrep det blev! Ekipaget var ett av 13 till omhoppning och väl där gick det undan. Med hög fart och snäva svängar säkrade Henrik och Mary Lou andraplatsen bakom klassens amerikanska segrare Kent Farrington och Gazelle.

- Jag är jätteglad, det här var självklart det bästa hon kunde göra. Nu är det fortfarande tre veckor kvar och mycket kan hända. Men det är verkligen en positiv känsla att ta med sig inför VM, säger Henrik.
Andraplatsen var värd över 600’000 svenska kronor.

Det blev svenskt även på nionde plats genom VM-klara Fredrik Jönsson och Cold Play. Fyra fel i omhoppningen och 95’000 kronor i prispengar blev resultatet.

Resultat

 Malin GP-tvåa i Belgien

Malin Baryard Johnsson-Indiana4 180715 RTMalin Baryard Johnsson och H&M Indiana. Arkivfoto: Roland Thunholm. 

I belgiska Zandhovens trestjärniga 155-Grand Prix var det Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana som fixade blågul andraplats. Ekipaget var ett av endast tre dubbelt felfria i klassen.

- Hon känns jättebra och ger en fantastisk känsla. Hon har inte hoppat ordentligt på ett tag men har känts mycket, mycket bra hela helgen här, säger Malin, som slipar VM-formen under ytterligare en tävling innan det är dags för avresa.
- Vi gör Bryssel nästa vecka också.

Hon gläds åt sina ryttarkollegors framgångar i Frankrike.
- Härligt att höra! Vi vet att vi har ett bra lag inför VM. Sen ska allt klaffa och falla på plats under mästerskapet också.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons