Henrik von Eckermann på Evelina Toveks Castello.
FOTO: Haide Westring

Henrik von Eckermann tvåa i Top 10

2018-12-07

Henrik von Eckermann på Evelina Toveks Castello slutade tvåa i Top 10-finalen i Geneve. Peder Fredricson på Christian K blev sjua.

Det började bra för Peder Fredricson och Christian K och ekipaget var på väg mot en felfri första runda när Christian K oturligt petade en bom på näst sista hindret. Henrik von Eckermann startade som nummer åtta och kunde gå i mål felfri.

Andra rundan hade omvänd startordning. Ben Maher, Storbritannien hade problem i första omgången och med 19 fel stod han över den andra. Därmed startade Peder först. Christian K hoppade strålande, bättre än i första rundan, och ekipaget gick i mål felfritt.
- Han hoppade fantastiskt i andra omgången, jag önskar bara att jag varit felfri i första också, sade Peder efter ritten.

Hemmaryttaren Steve Guerdat satsade allt för sig själv och sin publik och gick i mål som dubbelnolla på en snabb tid.

Henrik von Eckermann på Castello satte upp farten och låg i ledning i början men kunde inte riktigt hålla tempot in i mål, på den inte helt lättridne skimmeln. Felfritt blev det i alla fall och tiden lade honom på andra plats.
- Jag hade kunnat ta ett galoppsprång mindre på tredje sista hindret men hittade inget riktigt bra framåtläge, säger Henrik som ändå är nöjd med sin andraplats.
- Jag hade lite tur också, konstaterar han.

Castello ägs av Henriks elev Evelina Tovek
- Jag är så tacksam för att jag får låna honom, säger Henrik, som senast red Castello i världscupen i Stuttgart.
- Då klantade jag till det på trekombinationen så det kändes bra att få lite revansch nu och kunna leverera bra resultat, säger Henrik.

Snabbridande amerikanen McLain Ward försökte verkligen men gick i mål en tiondel sekund efter Henrik. Snabbast i första omgången var belgiens Niels Bruynseels men ett missförstånd i andra gav fyra fel. Därmed tog Steve Guerdat en bejublad hemmaseger, före Henrik von Eckermann.

På söndag är svenskarna i hetluften igen, i Rolex Grand Prix Grand Slam.
- Planen är att jag rider Mary Lou på söndag, säger Henrik.

Länkar och resultat i Kalendern

Bra svensk start i Geneve

Henrik von Eckermann slutade fyra och Peder Fredricson femma, tyske Daniel Deusser blev dagens vinnare.

Med de bästa ryttarna i världen på plats ska det förstås vara svårt och kvällens bana ställde flera svåra frågor, med stora hinder och knepiga linjer. Av 49 startande ekipage var 10 felfria i första omgången.

Daniel Deusser startade som tredje ryttare i omhoppningen och satte första nollan. Peder Fredricson på H&M All In gick i mål tolv hundradelar före Deusser men sista bommen föll. 

Henrik på Toveks Mary Lou höll nollan men med sämre tid och passerades av både Simon Delestre, Frankrike och Pieter Devos, Belgien.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons