Förbundskapten Henrik Ankarcrona med Peder Fredricson, H&M Christian K, och hästskötare Malin Henlöv i Falsterbo.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Förbundskaptenens plan i högsta ligan

2019-01-24

Longines FEI Jumping Nations Cup är i år inne på sin 110:e säsong. Sverige finns givetvis med i Europas högsta liga, division 1.
- Det är ett spännande år som väntar, ligan är alltid viktig för oss, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Med EM i Rotterdam i augusti som årets stora mål har den svenska förbundskaptenen en bra chans till uppladdning genom Nations Cup-omgångarna.
- Det betyder otroligt mycket att vi är med och rider mot de bästa lagen. Det ger mig flera tillfällen under året att testa nya ekipage på den högsta nivån, säger han.

I landslagets A- och B-trupp finns totalt 16 ryttare, åtta kvinnor och åtta män, som alla kan vara aktuella för start i säsongens liga.
- Jag kommer att kunna sätta ihop en bra mix av rutinerade ryttare och ryttare som är på väg upp, förklarar Ankarcrona.

Nytt för i år är att varje nation rider fyra omgångar, varav alla räknas. Istället för som tidigare fem. Sverige startar i Geesteren, Nederländerna, på hemmaplan i Falsterbo, i Hickstead, Storbritannien och i Dublin, Irland.
- Jag har även fått bekräftat att vi får en inbjudan att rida med lag i Aachen. Även om inte den omgången räknas för oss så betyder det mycket att våra ryttare får starta där. Det är en av världens allra bästa tävlingar, menar Ankarcrona.

Han ser fram emot en hektisk sommar.
- Våra omgångar kommer att ligga ganska tätt med start under midsommarhelgen i juni och den sista omgången i början av augusti. Det ska bli väldigt spännande.

Longines FEI Jumping Nations Cup avgörs med en världsfinal i Barcelona, Spanien, 3-6 oktober 2019. Dit kvalar de sju bästa lagen från division 1.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons