Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow utan poäng i Schweiz.
FOTO: Roland Thunholm

Inga svenska världscuppoäng i Basel

2019-01-13

Känslan var den rätta före start för Stephanie Holmén. Flip´s Little Sparrow var bra på uppvärmningen. Ändå blev det två nedslag i Longines FEI Jumping World Cup. Även Peder Fredricson blev utan poäng. H&M Zaloubet kom inte till sin rätt.

Peder har inte tävlat H&M Zaloubet sedan Sweden International Horse Show, där duon vann Masterhoppningen under första adventshelgen. Peder har ändå sina 40 poäng i världscuptabellen. Så chansern finns att nå finalen den 3-7 april i Göteborg.

Stephanie Holmén behöver fler poäng.
- Banan var svår. Men så var det en av de där dagarna när inte allt klaffar, sa hon till Maria Wallberg på SVT-sporten.

Peder är nu elva i tabellen i västeuropeiska ligan. Det var bara tre felfria ekipage i Basel. Till publikens jubel fick Martin Fuchs vinna på hemmaplan med fina Clooney före Marc Houtzager, Nederländerna, med Sterrehof´s Calimero.  Pieter Devos, Belgien, var snabbast men inte felfri.

Tre omgångar återstår i världscupen: Leipzig, Tyskland, Amsterdam, Nederländerna och Bordeaux, Frankrike.

Resultat
Ställningen i världscupen

Förhandsinformation:

Peder Fredricson laddar för Longines FEI Jumping World Cup i Basel, Schweiz. Uppladdningen är ett par semesterdagar i Berlin med familjen. Peder är åtta i västeuropeiska ligan på 40 poäng. I Basel rider han H&M Zaloubet för att säkra ytterligare poäng.

- Jag har med mig Zaloubet och Kirlo van den Bosrand, en häst som Stephanie har ridit vid ett par tävlingar. Men jag satsar på Zaloubet till världscupen. Det är för tidigt med Kirlo, menar Peder. Det är vår första tävling tillsammans.
Valacken Kirlo, som är efter Cardento, kom till Grevlunda under hösten. Han ägs av Quimore AB och har tävlats i Belgien av Olivia Kinneson.

I Basel har Peder med sig sin duktiga beridare Stephanie Holmén som rider Flip´s Little Sparrow – förstås och Broken Heart, en känslig skimmel som Stephanie red under Sweden International Horse Show på Friends Arena.
- Jag tror mycket på ”Steffie” och ”Sparven i den här omgången världscupen. De var väldigt bra i Mechelen och ”Steffie” vill säkert ha revansch för nedslaget på sista hindret och att hon inte fick rida omhoppning, berömmer Peder. Där kan vi tala om otur. Så nu är det dags.
Stephanie har 17 poäng i tabellen och behöver fler om hon ska någon chans till final.
Nu återstår bra fyra omgångar av västeuropeiska ligan, Basel, Leipzig, Amsterdam och Bordeaux.
Sen är det bara att vänta in finalen  3-7 april under Gothenburg Horse Show.

Resultat

Startfältet I Basel:

Ställningen i västeuropeiska ligan

TV-tider
Söndag:
SVT 1 17.00 sammandrag
SVT Play sänder direkt, start 14.00
FEI-tv sänder direkt start 14.10
Clipmyhorse sänderövriga klasser

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons