Helena Persson och Bonzai H är i flygande form.
FOTO: Roland Thunholm

Helena Persson första segraren i ATG Riders League

2019-01-26

Helena Persson och 19-årige Bonzai H vann premiäromgången av ATG Riders League, 140-hoppning, på Strömsholm.
- Det är urkul att få bli historisk. Och att få vinna premiären av ATG Riders League med just Bonzai. Gammal är äldst, säger en nöjd segrare.

Tio ryttare hade via heat kvalat till lördagskvällens winning round. Väl där var det bara Strömsholms hemmaryttare Helena Persson och Emmie Jansson, Sportriders Hästsportförening, som red felfritt.
- Uppenbart var det bra med en gammal rutinerad häst och en gammal ryttare, skämtar Helena.

Ryttarna välkomnade hoppningen.
- Det är superkul. Bra för sporten och bra för publiken, menar Fredrik Spetz, som var utanför winning round men ändå glad och nöjd.

Cissi Wallin, ansvarig på ATG utvärderar premiäromgången:
- Vi är så nöjda med dagen. Heaten blev bra och winning round satt perfekt. Omsättning på spelet blev drygt 116 000 kronor och det är vi väldigt glada över.

Fortsättning följer 16 mars på Flyinge. Kan den skånska publiken sätta ett nytt rekord?

Resultat ATG Riders League Strömsholm:
1) Helena Persson, Strömsholms Ridsportförening – Bonzai H 0 fel/41.75 sek
2) Emmie Jansson, Sportriders Hästsportförening – Maja 0/49.31
3) Sanna Lundin, Åby Ridklubb – Clara Belle 4/42.73

Arrangörens hemsida

Start- och resultatlistor

FÖRHANDSINFO:

Premiär i ATG Riders League på Strömsholm 25-26 januari

Nu är det dags för stora premiären av ATG Riders League hos Strömsholms Ridsportförening. Hela 63 ekipage är anmälda till premiäromgången. Kvalet rids på fredag och final på lördag.
- ATG Riders League och spelet på hoppningen bäddar för ett ännu större samarbete mellan hästsporterna, säger Helena Persson, hoppningens mesta SM-vinnare, som finns i startfältet.

Under våren 2019 testas hoppserien ATG Riders League på tre platser med premiär på Ridskolan Strömsholm 25-26 januari.
Tävlingen lockar med höga prispengar och en lagom start på säsongen för ryttarna.

Det blir hinderhöjder på 1,40 meter, med spel på finalerna under lördagarna. Det går att spela både V5 och vinnare i den inledande omgången, som börjar 13.00. Där är det fem heat.

Dessutom blir det ett vinnarspel i finalomgången, Winning Round, klockan 18.45.  Det går att spela direkt på tävlingsplatsen, via spelombud och på internet.

ATG ansvarar för etik och spelsäkerheten. Därför är ATG Riders League öppen enbart för ryttare över 18 år med svensk licens.
Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportliga genomförandet.

Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar, som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar.

Stina Lillje, lärare Ridskolan Strömsholm:
- Det här är ett härligt initiativ. Det kommer att påverka ridsporten i positiv riktning med spel på hoppningen, säger premiärryttaren Stina Lillje, hopplärare på Ridskolan Strömsholm. Första året är en test. Jag är stolt att vi på Strömsholm håller premiäromgången. Dessutom hoppas jag att många kommer hit så vi får en härlig publik som också gillar att spela på hästar i ett seriöst spelbolag.
Självklart kommer jag att rida alla omgångarna.

Helena Persson, mesta SM-mästaren:
- Det här gör vår sport mer tillgänglig och visst är det bra att vid går arm i arm med ATG. Det har vi ju gjort i många år och det är bra med ett spelbolag som tar ansvar.
- Själv tycker jag att det är ett härligt sätt att börja säsongen med Bonzai som älskar att tävla men som ska göra det i lagom doser. Han blir ju 19 år i år.

Jennie Juhlin, ATG Hopp&Talang:
- Det här en rolig och perfekt satsning. Den kommer att hjälpa oss att utveckla hoppningen ytterligare i samarbete med ATG. Självklart ska jag rida hela ”ligan”. Toppen helt enkelt.

Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande:
- Vi är stolta och glada över det långa samarbete vi har med ATG och att vi nu växlar upp det samarbetet ytterligare. Det blir också spännande att testa och utvärdera spel på ridsporten under en sådan här serie.

Maria Guggenberger, hållbarhetschef hos ATG
- Det känns bra att vi efter närmare 40 års samarbete kan addera nya värden i vårt avtal med ridsporten och öka upplevelsen både för publik, ryttare och arrangörer genom att erbjuda spel på hoppning, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef hos ATG.

Fullständiga regler.

Tävlingsplatser ATG Riders League 2019
Strömsholms Ridsportförening v 4
Flyinge Hästsportklubb v 11
Borås Fältrittklubb v 12

I närmare 40 år har ATG samarbetat med ridsporten, ett långt och givande samarbete. De senaste åren har det varit stort fokus på ryttarutveckling, där ATG möjliggör utvecklingsprogrammet ATG Hopp & Talang. Ett utvecklingsprogram där ryttare strax under landslagsnivå ges inspiration och stöd i sina sportsatsningar under ett år. Dessutom ryms en separat satsning på svensk paradressyr.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons