Irma Karlsson på Ida van den Bisschop (arkivbild).
FOTO: Photo FEI/Lukasz Kowalski

Irma Karlsson klar för världscupfinal

2019-02-09

Irma Karlsson kunde leverera när det gällde som mest! Som snabbaste fyrafelare slutade hon på sjunde plats och fick tio friska poäng. Därmed är hon klar för världscupfinal, tillsammans med Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

-  Ida hoppade helt fantastiskt men jag var inte nöjd med min ridning, säger Ida till SVT. Totalt 48 poäng säkrade start i finalen i april.

Irma startade allra först och hon erkänner att hon nog var lite nervös.
- Det är klart att det är bra att hinna se något ekipage innan men jag hade min plan klar och den fungerade bra.

Sedan världscupdebuten i Bordeaux i fjol har Irma tagit flera framskjutna placeringar i stora tävlingar.
- Det har gjort stor skillnad för mig att få komma ut på stora tävlingar och se bra ryttare, säger Irma, som med sina 48 poäng slutar på nionde plats i tabellen.

Nu blir det paus från de stora tävlingarna, innan uppladdning för finalen i Göteborg.
- Ida ska få en paus och kanske gå någon mindre tävling och jag ska tävla andra hästar under tiden, säger Irma som ser fram mot final på hemmaplan.

Även Henrik von Eckermann med Mary Lou hade ett nedslag, liksom Irma kom det i den brokiga trekombinationen som ställde till det för flera av ryttarna. Han placerade sig som åtta, direkt efter Irma, och lade nio poäng till sina 50. Totalt blev det sjunde plats i tabellen

Även Peder Fredricson är kvalad till finalen. Hans 40 poäng räcker till artonde plats, vilket i praktiken blir sjuttonde. Edwina Tops Alexander på tionde plats räknas bort eftersom hon rider för Australien och hör till en annan liga.

Dagens vinnare blev totalledaren Daniel Deusser som inte hade något att förlora. Med sin tredje seger för säsongen och 20 nya poäng landande han totalt på osannolika 99 poäng!

Stephanie Holmén på Flip’s Little Sparrow hade två nedslag och slutade utanför placering.

Startlistor och resultat

Slutställning Longines FEI Jumping World Cup Western European League

Sista världscupkvalet i Bordeaux

Helgens världscupklass i Bordeaux rids på lördag kväll, med start 20:30. De svenska världscupekipagen värmde upp med en 1.40-hoppning på fredagen, där alla tre var felfria på hinder.

I Bordeaux avgörs det vilka ryttare som kommer med till finalen i Göteborg första helgen i april. Tre svenska ryttare finns på plats, Henrik von Eckermann, Irma Karlsson och Stephanie Holmén.

Henrik von Eckermann vann senaste deltävlingen i Amsterdam. Med toltalt 50 poäng ligger han på sjunde plats i tabellen och är klar för final.

Irma Karlsson ligger på en total sjuttonde plats med 38 poäng. Med exempelvis en sjundeplacering i Bordeaux skulle Irma få ytterligare 10 poäng vilket sannolikt räcker för final.

Stephanie Holmén har sjutton poäng och även med en seger är det tveksamt om hon kan ta sig till finalen.

Inför Bordeaux är det dubbelt tyskt i toppen på tabellen, Daniel Deusser leder före Christian Ahlmann på hela 79 respektive 72 poäng. De 18 bästa efter lördagens sista kval är klara för final.

Svenska startnummer i Longines FEI Jumping World Cup:
1) Irma Karlsson
16) Stephanie Holmén
22) Henrik von Eckermann

Världscupen - aktuell ställning

Webb-TV lördag:
20:25 SVT Play
20:20 FEI TV 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons