Adrian Cronin och Hard to Beat G tog hem segern i ATG Riders League i Borås.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Hard to Beat gick inte att slå

2019-03-24

Säsongens sista omgång av ATG Riders League blev spännande in till sista ekipagets sista galoppsprång. Till slut stod klart att Adrian Cronin på svårslagna stoet Hard to Beat G vunnit, med en hundradel till godo!

Adrian Cronin, Skyrup Country Club, var tvåa i förra helgens omgång av den populära hoppserien ATG Riders League. Redan då annonserade han hästbyte till nästa omgång. I tolvårige stoet Hard to Beat G visste han att han hade en vinnare.
- Jag ville inte vara alltför kaxig, men jag visste att jag hade en bra chans, säger han efter lördagskvällens seger.

Hans tid 36,72 sekunder stod sig hela vägen i finalen som gick på 140-höjder. Men det var nära att sista startande, Ellen Brunes, Jönköpings Fältrittklubb, på X-it, knep segern. Brunes galopperade i mål bara en hundradel långsammare. Adrian Cronin menar att banan passade hans häst bra.
- Raka linjer och galoppera så fort du kan, det är vår typ av bana!

Han öser beröm över konceptet ATG Riders League.
- Jag tycker att det är fantastiskt och hoppas verkligen att ATG stannar i sporten. Det har verkligen gett ett lyft till sporten på nationell nivå och ryttare slipper åka utomlands för att få erfarenhet av sådana här tävlingar.

Trea i klassen var Olof Smith från Österlens Ridklubb på Tiamathara.

Fullständiga resultat

SÖNDAG

I söndagens Borås Grand Prix, 150-hoppning med omhoppning, segrade Fredrik Spetz från Norsholms Ryttarförening på Dustin. Ekipaget var dubbelt felfritt och snabbast i en omhoppning mot fyra andra ekipage. Linda Heed, Södertälje Ridklubb, kom tvåa på Jarvis van D´Abelendreef.

Segern var värd 75'000 kronor och totalt i klassen delades 166'000 kronor ut i prispengar.

Fullständiga resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons