Linda Olivi, Svenska Ridsportförbundet, och Cecilia Wallin, ATG; flankerar segraren Thomas Ryan.
FOTO: Jonas Borg

Irländskt i topp i ATG Riders League

2019-03-17

Thomas Ryan är tillbaka i Sverige. Irländaren vann andra omgången av ATG Riders League på Flyinge med veterinär John Österdahls C.Amelusina R60.

 Det blev en tuff omhoppning i kvällsduellen på Flyinge. Adrian Cronin utmanade Thomas Ryan men var över sekunden långsammare. Anna Hassö, fälttävlansstjärna utmanade hopproffsen och tog hand om bronsplatsen.

Resultat ATG Riders League omg 2

FÖRHANDSINFO:

Premiären av ATG Riders League på Strömsholm blev en succé. Publiken kom. Ryttarna trivdes. Nu på lördag är det dags för omgång två på Flyinge under Flyinge Indoor Spring Edition. Ett rekordstort antal ryttare har anmält sig och det lär bli en härlig fight mellan 92 ekipage.

Toppryttaren Linda Heed missade första omgången. Hon red då femstjärniga internationella tävlingar med stor framgång. Så bra att förbundskapten i hoppning Henrik Ankarcrona nominerat henne för start i Scandinavium 3-7 april, då världscupen avgörs.
- Jag följde premiären av ATG Riders League ändå. Det blev ju en publikfest. Så det ska bli väldigt kul att rida på Flyinge, säger hon.

Tävlingsformen triggar igång tävlingsmänniskan Linda Heed.
- Du kan inte slappna av i någon start. Först ska du hänga med i kvalet och sen handlar det ju om att rida bra i sitt heat och kvala till winning round, säger hon.

Linda kommer till start med inte mindre än fyra hästar i kvalet. Alla vet att hon kan rida fort. Hästarna hon rider är True Grit, Laurien van Orshof, Chicago och Ecce. Hon lär inte få något gratis i kvalet. För till start kommer toppryttare av högsta klass som Douglas Lindelöw och  Stephanie Holmén .

Spännande! Missa inte chansen att se tävlingarna på plats.
För dig som inte kan vara på  Flyinge sänder Equisport live

Tidsprogram lördag 16 mars
13:00 Heat 1
Därefter heat 2, 3, 4 och 5
18:45 ATG Riders League Winning Round

Prispengarna i ATG Riders League är totalt 354 000 kr.

I närmare 40 år har ATG samarbetat med ridsporten, ett långt och givande samarbete. De senaste åren har det varit stort fokus på ryttarutveckling, där ATG möjliggör utvecklingsprogrammet ATG Hopp & Talang. Ett utvecklingsprogram där ryttare strax under landslagsnivå ges inspiration och stöd i sina sportsatsningar under ett år. Dessutom ryms en separat satsning på svensk paradressyr.

Ny tävlingsformen ATG Rider League med reglerna

Så här gick det i premiären

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons