Seger i nationshoppningen i Rom.
FOTO: Simone Ferraro/CONI

Svensk seger i Rom

2019-05-24

Sverige vann nationshoppningen i Rom med Irland på andra plats i årets första landskamp för de svenska ryttarna.Henrik von Eckermann stod för en dagens få dubbelnollor.

Sverige är en stark ridsportnation.
Det blev seger i nationshoppningen i Rom för det svenska laget. Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou var de lysande stjärnorna, felfria i båda omgångarna.

Självklart var förbundskapten Henrik Ankarcrona belåten med segern. Men han har också en taktik och ett öga för vilka stjärnor som står och väntar runt hörnet.
I fjol tog han ut Fredrik Jönsson till VM som också blev främste svensk i Tryon, USA, med Cold Play.
Nu gav Ankarcrona förtroendet till välridande Angelie von Essen med nya hästen Luikan Q.
- Jag såg något när jag följde tävlingar i Spanien tidigt i våras. Det fanns massor av kvalité hos hästen, säger förbundskapten Ankarcrona och gör sig klar för att gå med in på prisutdelning med sitt vinnande lag.

Angelie von Essen plockar fram häst efter häst till de högsta klasserna. Stabilt och säkert och mycket imponerande. Däremot händer det att hästarna säljs innan Angelie får chansen i mästerskapen.

NCRomPresident
Italiens president Sergio Mattarella och Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona. Foto: Simone Ferraro/CONI

Priset i Roms Nations Cup delades ut av bland andra Italiens president Sergio Mattarella.

Alla fyra svenska ryttarna Henrik von Eckermann dubbelt felfri, Angelie med noll och fyra fel, Fredrik Jönsson med fyra och nio fel samt Peder Fredricson som siste ryttare avslutade med en felfri runda med H&M Christian K efter att ha haft ner en bom i första omgången, är i god form.
Snacka om styrka i svenska hoppgänget.

Resultat

Närmast handlar det om nationshoppning i högsta serien i Geesteren, Nederländerna i högsta serien och så nationshoppning i Danmark under lördagen i division II.


Förhands
dragningRom

Sverige först ut i nationshoppningen
I helgen är det dags för den första nationshoppningen för de svenska hoppryttarna. Tävlingsplats är det vackra Piazza di Siena i Rom. Sverige startar först i fredagens nationshoppning.

På torsdagseftermiddagen drogs startordningen i Roms nationshoppning. Sverige har startnummer 1.

Webb-TV

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

I laget rider Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou, Angelie von Essen med Luikan Q, Fredrik Jönsson med Cold Play och Peder Fredricson med Christian K är fjärderyttare och sist ut i laget.

Startordning nationerna: 1) Sverige 2) Belgien 3) Tyskland 4) Italien 5) Israel 6) Schweiz 7) Irland 8) Nederländerna 9) Frankrike

Nationshoppningen börjar 14:30

Nationshoppningen i Rom ingår inte i den internationella nationshoppningsserien, men är ett utmärkt tillfälle att möta konkurrens på internationell toppnivå.

- Det är en viktig tävling för oss, både inför EM och inför årets serie, och det känns bra att kunna inleda med att möta andra hopplag på högsta nivå, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

I truppen som åker till Rom ingår tre fjärdedelar av förra årets VM-silverlag med Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson. Angelie von Essen och Irma Karlsson gör kvintetten komplett.
Vilka som rider nationshoppningen på fredag tar Henrik Ankarcrona ut på plats.

Svenska truppen;
Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou
Angelie von Essen med Luikan Q
Peder Fredricson med Christian K
Fredrik Jönsson med Cold Play
Irma Karlsson med Chacconu

Nations Cup i Rom, Italien, rids fredag 24 maj i två omgångar. Första omgången startar 14:30.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 

EM i hoppning rids i Rotterdam, Nederländerna 19-25 augusti

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons