Eva Ottosson, svensk mästare för par
FOTO: Karolina Swärdh

Sex svenska mästare korade på Skogsborg

2018-07-22

Sex svenska mästare korades när årets SM i sportkörning avslutades på söndagen med precision. Arrangör av årets SM är Skogsborgs Rid & Körklubb, Götene.

Fyra av de sex SM-segrarna vann maratonmomentet i sin klass, och de andra två fanns med i toppen, så nog kan sägas att lördagens maraton blev avgörande för utfallet.

180722-TOMAS-SJÖBERG-webb

Eva Ottosson vann parklassen och är tillbaka som svensk mästare efter att legat lite längre ner i SM-listan ett par år. En annan som är tillbaka är Thomas Sjöberg som tar SM-guld i enbetsklassen exakt tio år efter att han gjorde det senast.

180722-LINNEA-KRISTIANSEN-webb

Linnea Kristensson vann enbet ponny och Maria Johansson par-klassen ponny.

Christina Aronsson PARA webb

Christina Aronsson vann Para-SM i sportkörning.

Ungdoms SM Strauss Elisee webb

Elise Strauss tog hem guldet i ungdomsklassen. Prisutdelare var Gunilla Fredriksson från Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse.

Alla bilder: Karolina Swärdh

Resultat

 

 

19-22 juli tävlas det i klasserna Junior SM (12-18år), Young Driver SM (19-21 år), Para SM, Senior SM och medelsvår klass.

Stor familjefest förväntas med deltagare från hela landet, från Norsjö i norr till Ystad i söder.
Samtliga SM-vinnare från förra året kommer för att försvara sina medaljer.

Kuskar att hålla ett extra öga på:
Junioren Andreas Sjöberg med ponnyn La Perla som placerat sig på nästan alla tävlingar de gjort ihop sedan 2016.
Linnea Kristiansen, ung lovande kusk med den väl meriterade ponnyn Plassens Lucky Luke
Anton Lundström kommer med sitt shetlandsponnyfyrspann, de som extraknäcker med att dra den svävande släden åt tomten på Sweden International Horse Show
Karin Söderqvist som kör den nordsvenska hästen Lukas, ett ekipage väl ihoparbetat efter många år på internationell nivå.
Aktuellt hemmaekipage är i nuläget Yngve Käll (Häst Par), som bland annat deltagit i fyra VM med en individuell 5:e plats som bästa resultat

Tävlingarna börjar redan på söndagen 15 juli med lättklass tävling, i samband med SM arrangeras även tävling i medelsvår klass. SM segrarna utses söndagen 22 juli.

Tidsprogram, start- och resultatlistor kommer att finnas på Horsedriving.nu

Skogsborgs Rid & Körklubb bildades 2017, men de aktiva har varit igång och arrangerat körtävlingar på anläggningen sedan 2009. Anläggningen är populär bland kuskarna och brukar locka många starter, 2014 arrangerades SM i sportkörning på Skogsborg.

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons