Ungdomslandslaget med Gleen Geerts i mitten.
FOTO: Karolina Swärdh

Landslagsträning för ungdomskuskarna i Åstorp

2018-06-28

Den 15-19 augusti körs EM för de unga kuskarna. De EM-aktuella ekipagen samlas nu i dagarna två i Åstorp för ungdomslandslagsträning.

Ungdomslandslaget tränar inför de europeiska mästerskapen som körs 15-19 augusti i Aszar Kisber, Ungern där mästerskapet för young driver/junior/children ska avgöras. Träningen ses även som en förberedelse inför de svenska mästerskapen som körs 15-22 juli på Skogsborgs Rid och Körklubb utanför Götene.

Tränare i Åstorp är Gleen Geerts från Belgien. Fokus ligger på alla tävlingsmomenten; dressyr, precision och maraton. Annika Borg, landslagsledare i körning, ser tillfället att få en extra koll på de aktuella ekipagen inför EM.

- Gleen försöker göra det så tävlingslikt som möjligt, de får köra på tid och ha lite press, men det finns även tid till att göra om, det är Gleen väldigt noga med, så allting behöver inte vara perfekt första rundan. Det är ett härligt ungdomsgäng här, de är väldigt goda kamrater, berättar Annika Borg.

Laget till EM tas ut efter Vaggerydstävlingen 6-8 juli. Det är Annika Borg och Gleen Geerts som tar ut laget i samråd med de andra landslagsledarna. 

- Det blir svårt att ta ut ett lag, men det är ett angenämt problem, eftersom det ser väldigt bra ut. Förutom våra duktiga young drivers så fyller det på med nya kuskar i de yngre kategorierna, både children och junior kuskarna presterar även de väldigt väl, berättar en förhoppningsfull Annika.

 NatalieHellberg
Nathalie Hellberg med tränaren Gleen Geerts i vagnen bakom Sibelle. Foto: Karolina Swärdh

 

Deltagare:
Natalie Hellberg
Sofi Strauss
Sanna Manfredsson
Jonathan Bengtsson
Felix Strauss
Oliver Sternhag

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons