Duon studsar fram. Fredrik Persson fyrspannskusk vid hästbesiktningen på kungliga Windsor.
FOTO: Hoefnet Krisztina Hovarth

Landslagsledare rycker in som groom

2019-05-09

Fyrspannen i sportkörning är igång på kunglig mark i Windsor, Storbritannien. Fredrik Persson slutade på en total 17 plats..

Resultat

Dressyr

- Det gick bra med tanke på att jag fick ta in två mindre rutinerade hästar i spannet. En av de mer rutinerade hade efter veterinärbesiktningen gjort sig illa i boxen, konstaterade Fredrik lugnt.
Dessutom ska han sätta in landslagsledare Annika Borg som groom under maratonkörningen.
- Annika och jag har kört ihop tidigare och det är inga problem, menar Fredrik.
Men för säkerhets skull drar Annika på sig joggingbrallorna och tar ett extra pass för att klara konditionen under maratondelen.
Anledningen att landslagsledaren behöver rycka in i praktiken är att Fredriks frus pass blev fast på ryska ambassaden. Hon behövde ett visum för hon ska dit och jobba om någon vecka.
- Ambassaden lovade att vi skulle ha passet senast tisdag den här veckan. Men ingen ha räknat med ett par ryska helgdagar.  Så det blev ingen flygning mot oss här på Windsor. Tur att vi har så rutinerade landslagsledare som kan rycka in.
Windsor – kungligt slott med stor slottspark där drottning Elizabeths man prins Philip arrangerade de första internationella mästerskapen i just körning.
Prinsen var också internationella förbundets ordförande under en längre period och dottern prinsessan Anne, fälttävlansryttare efterträdde honom.
Så det luktar häst i högsta grad på Windsor bland vackra trädgårdar och enorma konstsamlingar.

Resultat

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons