Sverigeserien i sportkörning

2019-05-13

En poängserie för dig som tävlar i Lätt A till Svår klass i sportkörning. 

Svenska Ridsportförbundet lanserar tillsammans med Carriage Driving Nordic AB en ny tävling – Sverigeserien i sportkörning. En poängserie där ungdomar, parakuskar och seniorer tävlar tillsammans både på häst och ponny i enbet, par och fyrspann.
- Vi tror att det här kommer stimulera både nya och etablerade kuskar att tävla samt öka antalet startande på våra tävlingar runt om i Sverige, säger Dan Henriksson ordförande i Körkommittén.

Under perioden 1 mars till 31 oktober samlar ekipage poäng på fullständiga flerdagstävlingar i klasserna Lätt A till Svår. Alla flerdagstävlingar ingår per automatik i serien och ekipagen kan räkna sina fyra bästa tävlingar. Vinnaren blir det ekipage som vid seriens slut har högst slutpoäng.
- På det här sättet kan vi bidra till en bredare tävlingsverksamhet och vi gillar att upplägget gynnar fler deltagare än enbart de som deltar i en specifik tävling, säger Sandra Liljegren delägare på Carriage Driving Nordic AB.

Carriage Driving Nordic AB delar ut fina priser till de tre främst placerade i serien. Vinnaren får en valfri sele till ett värde av 20 000 SEK. I serien kommer även bästa parakusk och ungdomskusk kommer utses.
- Det känns väldigt kul att starta det här samarbetet med Carriage Driving Nordic AB och lansera en ny poängserie i sportkörning, säger Dan Henriksson.

Ställningen i serien kommer fortlöpande uppdateras och finnas tillgänglig här på hemsidan.

Fullständiga regler och poängtabell.

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons