FOTO: Mikael Sjöberg

Licenser

Under länkarna i menyn kan Du läsa allt om vad som gäller för licenser. 

Medlem i en klubb

För att lösa ryttarlicens måste du för det aktuella året ha betalt medlemskap i en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Grönt kort

Du måste också ha Grönt kort för att kunna lösa licens. Det visar att Du vet och förstått det mest grundläggande om vad som gäller på tävlingar. Är det barn som tävlar kan målsman ta Grönt kort. Läs mer om Grönt kort HÄR

Ryttarlicens

Från inbjudningstävling och uppåt krävs ryttarlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar med den innevarande kalenderår. Efter nyår måste Du lösa en ny licens.

Obs! Ingen anmälan utan licens
Tänk på att lösa tävlingslicens i god tid om du planerar att tävla. I Tävlingsdatabasen, TDB, finns en spärr som gör att du inte kan anmäla utan licens. Det gäller även för häst och ponny.
Du kan inte anmäla till tävling utan att ha en giltig, betald licens och eftersom det tar ett par dagar för betalningen att registreras så är det viktigt att ha lite framförhållning.

Rätt att ställa ut ryttarlicens

För att ha rätt att ställa ut licens måste en förening/klubb året innan vara arrangör eller medarrangör vid tävling.

Nyansluten klubb har rätt att under anslutningsårets ställa ut licens.

Häst- och ponnylicens

Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för inbjudnings- och lokal tävling.

Möjligheten att lösa livstidslicenser försvinner från och med 2012. Redan lösta livstidslicenser fortsätter gälla efter årlig, kostnadsfri aktivering i tävlingsdatabasen. OBS! Om hästen är vilande från tävling görs ingen aktivering av licensen det aktuella året.

Tränarlicens

För att behålla behörigheten krävs en årlig uppdatering av tränarlicensen. Detta gör du i TDB (Tävlingsdatabasen). För detta krävs att du har ett personligt konto i TDB.

Förbundslegitimation (för funktionärer)

För att behålla behörigheten krävs en årlig uppdatering av förbundslegitimationen i TDB (Tävlingsdatabasen). För uppdatering krävs att du har ett personligt konto i TDB.


Senast uppdaterad: 2017-03-01
förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons