”Talang till topp” - med tips från coachen

2010-01-26

”Talang till topp” är ett utbildningsmaterial som ger tips och inspiration för ryttare som vill utvecklas, tävlingsryttare som ridskoleryttare. Nu finns en länk till ett blädderex av häftet.

Vägen till ridsporttoppen handlar om hårt arbete under lång tid.  Det är den inre drivkraften som avgör, och viljan att utvecklas tillsammans med hästen.

Se blädderex av Talang till topp

Under flera år har Johan Fyrberg engagerats av Svenska Ridsportförbundet som föreläsare kring ledarskap, kommunikation, talang- och prestationsutveckling i ridsportdistriktens regionala talangsatsningar. Talangsatsningar som under senare år ökat och utvecklats och engagerat tusentals ungdomar. Idag finns talangsatsningar i 17 av 18 distrikt. 

Skriften ”Talang till topp” bygger till stor del på Johans föreläsningar och erfarenheter som coach åt ryttare och lag på olika nivåer. Här sammanfattas bland annat de värderingar ridsporten står för, vikten av att må bra för att prestera bättre och de viktiga delarna i det helhetstänk som krävs för att nå framgång inom ridsporten (ridteknik, hästhållning, din och hästens fysik, planering, organisation, analys etc). Förutom tips från coachen erbjuder materialet ett antal verktyg som kan användas som de är, eller som inspirationskälla för ryttare som vill forma sitt eget system.

Utbildningsmaterialet har sin grund i Svenska Ridsportförbundets projekt ”Talang till topp” som initierades för att hitta former för långsiktiga satsningar och ge rätt stöd till talangfulla unga ryttare, och där ridklubben, distriktet och Svenska Ridsportförbundet centralt alla spelar viktiga roller beroende på var i utvecklingen ryttaren befinner sig.

Materialet är framtaget genom SISU Idrottsböcker där du även kan beställa boken.

Författare: Johan Fryberg och Jessica Ortiz Bergström

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons