Förbundskaptener på väg mot nationscuper.
FOTO: Roland Thunholm

Viktiga poäng på spel i midsommar

2019-06-17

Det blir nationstävling i både hoppning och dressyr vid de internationella tävlingarna i nederländska Geesteren i midsommarhelgen. Det är fjärde omgången i både FEI Dressage Nations Cup och Longines FEI Jumping Nations Cup.

För det svenska hopplaget är det dock nu allvaret börjar i nationshoppningsligans Division 1. Sverige har fyra chanser att ta poäng, i Geesteren, Falsterbo, Hickstead,  och Dublin, och bli bland de sju nationer som går till finalen av nationshoppningsligan.

Nationshoppningen i Rom, Italien, i maj där Sverige stod överst på pallen ingår inte i serien, men får ses som en mycket lyckad generalrepetition.
- Finalen i september och EM i augusti är viktiga mål för säsongen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som åker till Geesteren i det närmaste direkt från den magiska helgen i Stockholm där svenska ryttare stod på pallen flera gånger om.
- Senaste tidens resultat, bland annat från Rom och Stockholm, visar att vi har kapaciteten och vi siktar på bra resultat i både nationshoppningarna och på EM.

I truppen till Geesteren, Nederländerna ingår Rolf-Göran Bengtsson, Irma Karlsson, Stephanie Holmén, Jacob Hellström och Fredrik Jönsson. Vilka som rider i laget tar Henrik Ankarcrona ut på plats.

Sverige tog hem totalsegern i FEI Dressage Nations Cup för andra året i rad förra året och har börjat årets säsong på bästa sätt. De svenska dressyrryttarna har en knapp ledning före USA i tabellen efter tre omgångar av dressyrens internationella nationsserie.
I Geesteren rider Therese Nilshagen, Juliette Ramel, Antonia Ramel och Malin Wahlkamp Nilsson i det svenska laget. I Nations Cup rider alla ryttarna den inledande Grand Prix, och i avgörandet rider två ryttare Grand Prix Special och två ryttare Grand Prix Kür, det fria programmet till dressyr.
Med två andraplatser i bagaget kan det vara dags för en seger.
- Inget är omöjligt, säger förbundskapten Bo Jenå. Våra ryttare absolut kapacitet att stå överst på pallen.

17-23 juni Geesteren, Nederländerna CSIO5*-NC/CDIO3*-NC, internationell hoppning och dressyr med Longines FEI Jumping Nations Cup och FEI Dressage Nations Cup

FEI Nations Cup Series

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons