Kerstin Larsson Englund och Felicia Grimmenhag tillsammans med Vinnie.
FOTO: ATG

Ny parasatsning ger fler möjlighet att drömma stort

2018-02-27

Är du pararyttare och drömmer om att rida mästerskap? Kanske saknar du rätt häst för dagen, eller vet inte riktigt hur du ska ta nästa steg. I samband med årets första träff i ATG Hopp & Talang Para, välkomnar ATGs Drömfond dig till en kunskapsspäckad inspirationsdag. 

Under två år har fyra ryttare fått ATG Hopp & Talangs parastipendium (första året Felicia Grimmenhag och Eva Lundqvist, andra året Anita Johnsson och Carolin Rutberg). För de enskilda ryttarna har det ekonomiska stödet varit värdefullt, men nu vill Svenska Ridsportförbundet och ATG testa ett upplägg som ger fler pararyttare möjlighet att utvecklas genom att mötas, utbyta erfarenheter och få värdefulla verktyg i sina sportsatsningar.

- Från och med 2018 får parasatsningen inom ATG Hopp & Talang en ny form. Från två stipendiater, till två träffar under ett år för en grupp med sex ryttare med mästerskap i sikte. Det här upplägget påminner mer om det utvecklingsprogram som vi har för dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare inom ramen för ATG Hopp & Talang, så det känns helt rätt, säger Daniel Bergqvist som är ansvarig för ryttarutveckling på Svenska Ridsportförbundet.

Ryttarna som har blivit antagna är: Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson, Carolin Rutberg, Louise Etzner Jakobsson, Lena Malmström och Kerstin Larsson Englund.

- Den långsiktiga idén med det här upplägget är att nå fler satsande pararyttare. Fram till nu har vi inte haft något forum för att kunna möta pararyttare som rider på nivån strax under landslaget. Det hoppas vi att ATG Hopp & Talang kan bli en perfekt plattform för framtiden, säger Agneta Aronsson som är landslagsledare för pararidsporten.

Ett första steg på vägen mot att ge fler möjlighet att ta del av utvecklingsprogrammet, blir den inspirationsdag som arrangeras i samband med den första träffen på Strömsholm under långfredagen. Tack vare ATGs Drömfond kan vi bjuda in ytterligare tjugo pararyttare och parakuskar som drömmer om att komma ett steg längre i sin sportsatsning. Deltagarna får ta del av programridningen, gå på de föreläsningar som hålls under dagen och därtill bjuder ATGs Drömfond på fika och lunch. Resa och eventuellt boende får deltagarna stå för och anordna på egen hand.

Anmälan till långfredagen på Strömsholm görs till ATG Hopp & Talangs administratör Anna-Clara Pettersson på annaclara@equiqlaris.se. Vänligen ange om du har någon specialkost och även om du har med dig någon assistent, så att vi kan planera för mat under dagen. OBS! Senast den 23 mars behöver vi ha din anmälan, och det är ”först till kvarn” som gäller.

Kort om ATG Hopp & Talang Para 2018:
ATG Hopp & Talang är ett projekt inom ramen för Svenska Ridsportförbundets Ryttarutveckling på nivå 4. Satsningen består av två träffar under 2018 där följande sex ryttare får möjlighet att få kunskap, motivation, sammanhållning och kamratskap i resan mot mästerskap.

Träff 1 - torsdag 29 mars och fredag den 30 mars. Uppsutten träning på Strömsholm. Ridning, programteknik, föreläsningar. Mediaträning.
Träff 2 - Höst 2018 avsutten träning på Bosöns idrottscenter. Fysträning, rörelseananlys mm.

Du kan läsa mer om Ridsportens utvecklingsmodell HÄR

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons