Carolin Rutberg och Mirage under inspirationsdagarna.
FOTO: Jessica Ortiz Bergström

Paraträff med mersmak

2018-04-03

I samband med årets första träff i ATG Hopp & Talang Para välkomnades ytterligare ett tiotal pararyttare till en inspirationsdag, vilken möjliggjordes av ATG Drömfond. Syftet med dagen var att ge fler ryttare bättre koll på vad som krävs för att nå sina mål – och inspirera dem att våga drömma stort.

Under två år har fyra ryttare fått ATG Hopp & Talangs parastipendium (första året Felicia Grimmenhag och Eva Lundqvist, andra året Anita Johnsson och Carolin Rutberg). För de enskilda ryttarna har det ekonomiska stödet varit värdefullt, men nu har Svenska Ridsportförbundet och ATG valt att testa ett nytt upplägg.
Anita JohnssonAnita Johnsson och hennes Dear Friend. Foto: Jessica Ortiz Bergström

- Satsningen har gått från två stipendiater, till två träffar under ett år för en grupp med sex ryttare som har mästerskap i sikte, berättar Daniel Bergqvist som är ansvarig för ryttarutveckling på Svenska Ridsportförbundet.
Tanken är att skapa möjlighet för ryttarna att utvecklas genom att mötas, utbyta erfarenheter och få fler värdefulla verktyg i sina sportsatsningar. Mental träning, kost och hästkunskap är exempel på delar som deltagarna kommer att komma i kontakt med under året. Den första träffen anordnades på Strömsholm under påsken, och till dag två gavs möjlighet även för ryttare som inte tog plats i årets upplaga av ATG Hopp & Talang Para, att ta del av dagens övningar. Ett tiotal ryttare från hela landet, tog chansen att komma till Strömsholm och bli inspirerade.
Kerstin Larsson

Dagen inleddes med en förmiddag i ridhuset. För de sex ryttarna som ingår i satsningen var det programridning som stod på schemat, och medan Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson, Carolin Rutberg, Louise Etzner och Lena Malmström (Kerstin Larsson, fick tyvärr avstå sin uppsuttna del eftersom hennes häst precis blivit friskförklarad) red sina program och fick goda råd av domaren Ulf Wilken, gav Agneta Aronsson som är landslagsledare för pararidsporten, publiken en större förståelse för de svårigheter som ekipagen stod inför i sina respektive program. Agneta gav även deltagarna sin syn på paradressyrens utveckling fram till idag, och vad som krävs för att lyckas.

- Förhoppningen är att vi med det här upplägget ska kunna nå och inspirera fler pararyttare att satsa. Här idag har vi fått möjlighet att möta flera ryttare som vi hoppas kan bli aktuella för framtida mästerskap med rätt support och rätt hästar, säger Agneta Aronsson.

 

Nästa träff för våra sex ryttare blir i höst. Då blir det en avsutten träff med stort fokus på ryttare som idrottare och platsen är Bosöns idrottscenter. Dessutom kan deltagarna se fram emot en inspirerande dag på Strömsholm och clinicen med Carl Hester.

Kort om ATG Hopp & Talang Para 2018:
ATG Hopp & Talang är ett projekt inom ramen för Svenska Ridsportförbundets Ryttarutveckling på nivå 4.

Du kan läsa mer om Ridsportens utvecklingsmodell här samt att hela modellen finns som pdf.
Satsningen består av två träffar under 2018 där följande sex ryttare får möjlighet att få kunskap, motivation, sammanhållning och kamratskap i resan mot mästerskap.

Träff 1 - torsdag 29 mars och fredag den 30 mars
Uppsutten träning på Strömsholm. Ridning, programteknik, föreläsningar. Mediaträning.

Träff 2
Höst 2018 avsutten träning på Bosöns idrottscenter.
Fysträning, rörelseananlys mm.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons