Louise Etzner Jakobsson på Zernard (arkivbild).
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Säsongsstart för pararyttarna

2018-03-18

De svenska pararyttarna inledde i helgen den internationella säsongen med tävlingar på Blue Hors  anläggning Randböl i Danmark. Louise Etzner Jakobsson tog triss i andraplatser med sin Zernard.

- De gjorde bra ritter och var verkligen duktiga, sammanfattar landslagsledare Agneta Aronsson helgen.

Blue Hors är känt som ett framgångsrikt stuteri men de har inte haft så många arrangemang tidigare. Innan avelssäsongen börjar står stostallen tomma och idén att ordna tävlingar förverkligades i år.
- Det är en fantastisk anläggning och väldigt fina arrangemang, berömmer Agneta Aronsson.

Det kylslagna vädret sträcker sig ner över Europa och i kombination med kraftiga vindar blev helgen en utmaning för flera av hästarna, som var spända och lite överladdade emellanåt.
- Några ritter hade kunnat ge högre resultat men alla klarade av det bra och redde ut sina ritter, säger Agneta.

Förutom Louises tre andraplatser tog Anita Johnsson en förstaplats och två tredjeplatser. Carolin Rutberg fick med sig en tredjeplats och två fjärdeplaceringar och Felicia Grimmenhag tre femteplatser. Lena Malmström tog en fjärdeplats på lördagen.

Länkar och resultat

- Carolin har inte tävlat på ett och ett halvt år och Felicias häst var väldigt spänd men det är fint att se att det fungerar, säger Agneta.

Närmast kommer pararyttarna att samlas på Strömsholm under påsken när det är träff för ATG Hopp & Talang Para. I samband med det bjuder ATG Drömfond in ytterligare ett antal pararyttare som kan få möjlighet att ta del av utvecklingsprogrammet. Läs mer och anmäl här

Nästa tävling för pararyttarna blir i Belgien i april och sedan är det NM i Kristiansand, Norge, i maj.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons