Anders Josefsson och "Jessie" är nu VM-kvalklara.
FOTO: Stefan Jauer

Reiningsvenskar i fin form i Frankrike

2016-05-06

Fem svenska seniorryttare har nu satt punkt vid med trestjärniga CRI ritter under tävlingen "Swiss Slide" i franska Mooslargue.
- Det är jätte kul att vi har så många ryttare som visar upp svensk reining i Frankrike i helgen och alla har gjort ett jättebra jobb, säger landslagsledaren Anette Bergendorff.

Spetstruppens Anders Josefsson f har efter två ritter i Frankrike nu klarat FEIs kvalgräns för Reining-VM i sommar. Han tävlar med AR Easy Jessie Whiz ”Jessie” och fick resultaten 140,5 (onsdag) och 140 (torsdag).  

- Det känns jätteskönt att ha det här bakom sig,  säger Anders.
- Första dagen kändes bra trots det tunga underlaget och jag var jättenöjd med hästen. Andra dagen var hon trött men var ändå med mig hela tiden.

Två domare dömer ritterna och resultatet läggs sedan ihop.
FEIs VM-kvalgräns är två CRI3 ritter med en medelpoäng om 70 i varje.

Helene Hokkanen som nyligen blev mamma för första gången, har gjort en rekordsnabb comeback i sadeln. Nu med en ny häst som hon håller på och lära känna.
- Med tanke på det tycker jag hon har gjort ett jättebra jobb, säger Anette Bergendorff som följt sina ryttare från hemmaplan via länk.
Första dagen gick inte så bra poängmässigt, det var en ny stor arena för Colonel Gun Cody plus att han var ganska pigg. Andra dagen gick mycket bättre men ekipaget hamnade 1 poäng ifrån kvalgränsen. Helene har dock en färdig kvalritt sedan tidigare med 70,5 poäng.

Waldemar ”Walle” Wass på den egenuppfödda Wass Smart Step, var bara ynka en halv poäng ifrån kvalgränsen. ”Walle” stod för en jättebra ritt med perfekta byten och korrekta, fina ridvägar.
- Jag är jättenöjd med hans prestation, säger Anette Bergendorff.
 Walle har också en färdig kvalritt sen tidigare på 70 poäng och jagar nu sin andra viket han säkert kommer att klara vid någon av de fyra kvaltävlingar som återstår.

Conny Nilsson och Booyah Banjo blir bara bättre och bättre för varje tävling. De är ett säkert ekipage och mycket samspelta. Booyah är en häst som verkligen vill vara till lags. Även de fick en bättre runda andra dagen. Med 140 i poäng har Conny nu också klarat en av FEIs kvalritter.

Även Brilliant Pablito med Mona Göransson i sadeln hade en bättre andra dag. De var också uppe och nosade på 140 men på grund av en överspinn fick de 138,5 poäng. I övrigt var Mona ganska nöjd med ritten. Pablito har inte samma erfarenhet av de stora arenorna ännu.
-Jag är jätteglad att Mona åkte ner till Mooslargue för att ge honom den erfarenheten, säger Annette Bergendorff.

Tävlingen ”Swiss Slide” arrangeras av det franska ridsportförbundet och Schweiziska Reiningförbundet.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons