Jörgen Carlström ser fram mot uppdraget som Landslagsledare.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ny landslagsledare i reining

2017-04-26

Jörgen Carlström är ny landslagsledaren för reining.

Jörgen har 20 års tävlingserfarenhet i reining, nationellt och internationellt. På senare år han coachat döttrarna Felicia, 19 år och Filippa, 21 år, som tävlar ungdomsklasser.

Tidigare har Jörgen varit aktiv inom både travet och som hoppryttare. Numera bor han i Kvicksund, mellan Västerås och Eskilstuna, där han driver rehabverksamhet för hästar.

Jörgen har varit med och sett utvecklingen inom reining. Det är en liten gren men efter att den integrerats i FEI och därmed även i Svenska Ridsportförbundet syns reiningen nu på de stora arenorna.

Planen framöver är att börja med en inventering av ryttare, såväl seniorer som ungdomar, och hästar för att se vilka som har förutsättningar för framtida landslagstävlande. I juni kommer ungdomsryttarna att gemensamt åka till Danmark för träning och tävling och senare i sommar är det EM i Schweiz för seniorerna.
- Vi kommer inte att ha något lag till EM men eventuellt kan det bli aktuellt med någon individuell ryttare, säger Jörgen.

Reining är en VM-gren och förhoppningen är att ha ett lag till nästa års mästerskap i USA.
- Det långsiktiga målet är VM 2022, säger Jörgen, som berömmer sin företrädare Anette Bergendorff.
- Anette har skapat en bra struktur som vi kan fortsätta på nu och lägga upp en strategi för att utveckla reiningen och delta i framtida mästerskap, avslutar Jörgen Carlström.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons