Felix Larsson på Special Starry Nite.
FOTO: Magnus Billberg

Svenska reiningframgångar i USA

2018-12-14

Felix Larsson, 20 år och young rider, hemmahörande i stall Skäggetorp i Taxinge strax söder om Stockholm gjorde nyligen en fantastisk bedrift på en av världens största tävlingar i sportens hemland USA – NRHA Reining Futurity (tävling för unga hästar).

Vi har tidigare rapporterat om reiningryttaren Felix Larsson, framgångsrik som junior och numera 20 år och young rider. Felix började sin ryttarkarriär som 10 åring och redan vid 13 års ålder debuterade han internationellt. Som junior kvalade han till individuell final på FEI European Championship 2016.

Den talangfulla ryttaren har nu i december tävlat sin quartervalack Special Starry Nite (Gunners Special Nite x A Starlet Lady ), och lyckats med bedriften att bland ca 200 starter, där större delen startande är från reningens mecka USA, ta sig till final och topp 15 i Level 1-3!

Felix och ’Starry’, som den fuxfärgade valacken kallas till vardags, var dessutom endast en halv poäng (!) från att ta sig till final i högsta klassen i Non-Pro- Level 4. Detta unga ekipage gled igenom tävlingen och tog den stora arenan i Oklahoma med ett otroligt lugn, som för övrigt kännetecknar Felix som ryttare.

I Go-round (kval) red han en stabil runda med en score på 215 poäng och hamnade på 28:e plats. I Consolation (klassen för att ev. kvala in till högsta nivån Level 4) tog han det lugnt.
-Jag ville spara hästen till finalen eftersom vi redan var i final i Level 1-3, berättar Felix. Ekipaget behöll lugnet även i den stora finalen på fredag kvällen och red en fin 211 runda.

Slutresultat blev 12:e plats i Level 1, 14:e plats i Level 2 och 15:e plats i Level 3. Felix är nöjd med sin prestation och en dröm, sedan länge, att få tävla på en stor arena i USA är uppfylld. Siktet är nu inställt på att tävla för sista gången som Young Rider på FEI VM i sommar, sedan gå upp i Open klass i NRHA och ta steget att bli tränare.

För tillfället finns tre lovande föl/åringar med toppstam hemma på gården som kommer att ridas in och tränas av Felix.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons