FOTO: Jessica Bergström Ortiz

Är du morgondagens vinnare?

2016-07-27

Ryttarutveckling står högt upp på agendan hos Svenska Ridsportförbundet. Just nu är ansökan öppen till utvecklingsprogrammet på Nivå 3, där ett 40-tal ryttare får värdefullt stöd för att komma vidare i sin sportsatsning.

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell handlar om att guida fler ryttare rätt på den livslånga ridvägen. De skräddarsydda utvecklingsprogrammen, som sträcker sig från förening till landslag, är tänkta att ge ryttare på respektive nivå optimala förutsättningar för att lyckas med sin sportsatsning.

Ansökan öppen nu - förlängd ansökningstid 3 augusti

På nivå tre är det ryttare som siktar på en elitinriktad sportsatsning som får både stöd, inspiration och fördjupad kunskap kring de faktorer som påverkar deras idrottande. Under närmare ett års tid får ett antal dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare verktyg för att kunna forma ett system och upplägg som utvecklar både dem själva och deras hästar till hållbara atleter. På ett sätt som de kan vara stolta över inför omvärlden.

- Jag har fått med mig en hel del - både kunskap och inspiration. Bäst har nog träningarna för Jens Fredricson varit. Han är noggrann och ser detaljer som gör skillnad. Dessutom har jag fått ett bra nätverk, säger hoppryttaren Emma Willgård, 19 år, som var med i första upplagan av utvecklingsprogrammet på nivå tre.

Till hösten startar alltså en ny omgång med plats för 40 målmedvetna ryttare. Programmet innehåller fem träffar, både avsuttna och uppsuttna, varav ungefär hälften av ryttarna har sina uppsuttna träffar på Flyinge och andra hälften på Strömsholm. Huvudlärare under året är Jens Fredricson, Louise Nathhorst och Jan Jönsson.

Utvecklingsprogrammet möjliggörs av Folksam.

Annons