Emma Willgård går vidare
FOTO: Jessica Bergström Ortiz

Emma går vidare från utvecklingsprogrammet

2016-06-10

Emma Willgård, 19 år, är en av ryttarna som har ingått i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram för talangfulla hopp-, dressyr- och fälttävlansryttare på nivå 3 i Ridsportens utvecklingsmodell.

- I samband med träningstillfällena för Jens Fredricson, fick jag även hjälp av Elisabet Lundholm med markarbetet. Det jobbet har hjälpt mig att få Romulus mer på plats och jag har fått mer tryck i honom, vilket inte minst visat sig i hoppningen.
På Strömsholm debuterade Emma honom i en 1.45-klass, med bara ett ner på sista hindret. Ett resultat hon självklart är nöjd med.

- I våras flyttade jag tillbaka till Stockholm efter att ha bott och arbetat i ett försäljningstall i Skåne. Nu jobbar jag på en förskola och så har jag hästarna i ett stall en bit hemifrån och så tränar jag för Lotta Sjöberg som har hjälpt mig sedan ponnytiden. Det känns bra.
I stallet står för närvarande två hästar som går lite större klasser, och två nya sexåringar. Tanken är att sälja en häst, föra att ha tre igång. 

Vad har du uppskattat mest med utvecklingsprogrammet det här året?
- Jag har fått med mig en hel del - både kunskap och inspiration. Bäst har nog träningarna för Jens varit. Han är noggrann och ser detaljer som gör skillnad. Dessutom har jag fått bra kontakter, både resursteamet där Jens, Daniel Bergqvist och Anna-Clara Pettersson ingått, men även de andra ryttarna har varit roliga att lära känna. 
Härnäst väntar tävlingar på Årsta Runsten, där Emma hoppas kunna kvala till Falsterbo Ungdoms Grand Prix.

Vi håller tummarna!

Annons