Med sikte på mästerskap. Ett nytt, starkt gäng tar sats i ATG Hopp&Talang.
FOTO: Jessica Ortiz Bergström

Uppstart med nya gänget i ATG Hopp&Talang

2018-10-20

Ett härligt gäng har mönstrat på i Svenska Ridsportförbundets ryttarutveckling nivå 4 ATG Hopp&talang. Fysprofil, föreläsningar, filmning och fotografering var teman vid första träffen på Solvalla i veckan.

Sex nya talanger med sikte på mästerskap ingår i den femte upplagan av ATG Hopp & Talang. 

Upplägget satsningen har utvecklats i samma i takt som ryttarna avlöst varandra genom åren.

-För att året ska bli så givande för var och en av ryttarna som det bara går, strävar vi i resursteamet efter att möta varje deltagares individuella behov i den mån det är möjligt, säger Anna-Clara Pettersson som koordinerar utvecklingsprogrammet och är den som tillsammans med ryttarna och deras mentorer ser till att även tiden mellan träffarna nyttjas optimalt.

ATG grupp m häst

Träffar som ger mersmak

Ryttarna träffas vid fyra avsuttna träffar som ger att ge deltagarna en stabil bas i programmets fokusområden.
Det är intensiva dagar.
Och den första träffen var inget undantag.

Under ledning av ATG:s företagstränare Hanna Dahlström blev det ett pass i gymet.
Vid nästa träff ska fysprofilen testas. 

Veterinär Cecilia Lönnell föreläste på temat ”Träna för prestation och hållbarhet”, Johan Plate i idrottspsykologi och Jenny Johanssons föreläsning handlade om juridik i hästväg . Dessutom hann gänget med en förmiddagsfika hemma hos travtränare Stig H Johansson, fotografering med reklamponnyn Vinnie och filmning.

Ambitionen är att alla deltagarna ska hitta något eller några ämnen vid varje träff som känns extra relevanta för just deras sportsatsning, och som de har möjlighet att fördjupa sig i under året tillsammans med sina mentorer eller någon expert i ämnet.

- Flera av ryttarna som har varit med i ATG Hopp & Talang tidigare år lyfter värdet av de verktyg och det nätverk de fått med sig.

- Vi på ATG är stolta över att den här satsningen som vi gör tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har fallit så väl ut. Nu ser vi fram emot att följa den här nya gruppens utveckling, både på och utanför tävlingsbanan, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.  

Nina Rademaekers är en av två dressyrryttare i årets grupp.
- Det har varit två superroliga dagar med gänget i ATG Hopp & Talang. Jag har hört så mycket positivt om satsningen från ryttare som varit med tidigare. Nu är det kul att vara igång själv.

ATG Nina

Den andra dressyrryttaren är Denise Ljungkvist som även nominerad till Årets Komet av Tidningen Ridsport.

Övriga i gruppen är hoppryttarna och klubbkompisarna Jennie Juhlin Lundström och Mikaela Gustaphson samt fälttävlansryttarna Jonna Britse (som även varit med i Ryttarutveckling nivå 3) och Pontus Hugosson. 

- Jag hoppas kunna fortsätta utveckla min satsning under det här året, och även få möjlighet att fördjupa mitt samarbete med Göran ”Yogi” Breisner, säger Pontus Hugosson.

ATG Pontus

-Vi är så glada över den här satsningen tillsammans med ATG och möjligheten att kunna hjälpa ambitiösa ryttare i sin sportsatsning, säger Daniel Bergqvist som är ansvarig för ryttarutveckling på Svenska Ridsportförbundet.

-Och det är kul att några av ryttarna har matchats från Ryttarutveckling 3 upp till nivå 4. Det är ju själva idén bakom vårt utvecklingsprogram.

 

Annons