Hanna Berg har varit med i både nivå 3 och 4 av Ryttarutveckling.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Nivå 3 till till VM-reserv

2018-08-23

Hanna Berg var med i Ryttarutveckling nivå 3 2015/2016, detta blev en språngbräda för Hannas fortsatta ryttarframgångar och nu har hon precis avslutat nivå 4. Nu är Hanna Berg reserv till VM i fälttävlan som rids i september.

- Med ryttarutveckling har det varit en röd tråd igenom allting, alla delar påminner om varandra, man utgår ifrån samma tråd så när jag gick från nivå 3 til nivå 4 kunde jag gå vidare på nästa steg. Det finns ett system som man verkligen kan utvecklas i. Som till exempel i det mentala har jag utvecklats, allting hör ihop, berättar Hanna.

- Jag har haft olika mentorer, men hela tiden bra mentorer som har kunnat förmedla på rätt sätt, på nivå 4, ATG Hopp&Talang, med hjälp av Yogi Breissner, på nivå 3 med Linda Algotsson och Janne Jönsson. De är alla rutinerade och vet vad de pratar om.
- Eftersom det inte är veckoträning så ser de tydligare av vad som utvecklats från varje gång. Det har också varit nyttigt att bolla sina tankar med andra ryttare, som ska jag ändra på det och hur ska jag lägga upp nästa steg.
- Det är så bra med någon som ser utifrån. Inte bara ridmässigt utan att vara med i vad som händer, vad som faktiskt är bra, för jag blir lätt självkritisk om vad som ska förbättras, säger Hanna Berg.

Hanna är fälttävlanslandslagets reserv inför VM i Tryon, USA, som startar om en knapp månad.
- Det är blandade känslor att vara reserv, självklart jätteroligt, men samtidigt väldigt blandade känslor i att inte veta om jag åker eller ej. Det är mer förberedelser än vad man tror. Hästen ska vara tränad i alla grenar och konditionstränad, jag ska vara förberedd, hela mitt team, packning, de som ska ta hand om allt hemma om vi åker.

- Ja, jag ska vara så förberedd som om att jag ska åka. Men jag får ju reda på först i slutet av augusti hur det blir. Det finns en plan B om det är så, Johan Plate, mental coach, har hjälpt mig gå in för, att om jag åker vill jag prestera, och då måste jag vara förberedd på alla plan. Jag har också bollat mycket tankar med Linda Algotsson eftersom hon själv varit reserv.

Annons