FOTO: Jessica Ortiz Bergström

Häng med i #ryttarutveckling

2016-10-21

En skicklig ryttare är fantastisk på att rida och har även kunskap om hur man tränar sin häst hållbart, matchar den rätt och presterar på topp när det verkligen gäller. I Ryttarutveckling nivå 3, som möjliggörs av Folksam, får ryttarna kunskap och insikt i allt som hör en sportsatsning till.

Den 18-19 oktober var det dags för första träffen. 37 dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare tog plats på Strömsholm på tisdagsförmiddagen. Lena Lindqvist från Folksam var på plats och inledde dag ett med att prata om vikten av ett bra försäkringsskydd, sedan avlöste föreläsningarna varandra i tolv intensiva timmar första dagen. När dagen avrundades med mingel och clinic signerad Jens Fredricson, var det ett gäng trötta men nöjda ryttare som tog plats i röda ridhuset.

- Det har varit en lång, inspirerande och lärorik dag på den här första, avsuttna träffen, konstaterade Ida Valldor, en av dressyrryttarna i gänget.

RyttarutvecklingStromsholm2
Stallmästare Fredricson inspirerar och berättar.

Det var verkligen ett nyfiket, vetgirigt gäng som tog chansen att ställa frågor till stallmästare Fredricson, som svarade och demonstrerade precis så initierat som man kan önska – och delade med sig av sina erfarenheter och personliga resa med ett smittande engagemang.

Dagarna har innehållit allt från fysträning och kostföreläsning till ett pass om hållbar träning med veterinär Cecilia Lönnell, medan Sarah Thunholm från Svenska Ridsportförbundet gav gänget en första inblick i konsten att möta media. Dag två stod ett långt och värdefullt pass ihop med mentala coachen Johan Plate på programmet.

- För Folksam känns det spännande att vara med och bidra till att utveckla framtidens ryttare med ett så här gediget upplägg. Vi vill vara med och utveckla svensk ridsport och det här är definitivt en satsning som bidrar till den resan, säger Christina Hedman som är operativt ansvarig för Folksams engagemang med Svenska Ridsportförbundet.  

- Jättekul att vara igång med det här gänget, säger Daniel Bergqvist koordinator för Ryttarutveckling på Svenska Ridsportförbundet.
- Vi har ett väldigt bra samarbete med Folksam och riksanläggningarna i Ryttarutveckling, och det är ett väldigt driv och entusiasm både hos oss och dem som ingår i nivå 3. Jag ser fram emot det här året.

RyttarutvecklingStromsholm1
Intensiva dagar som följs av en uppsutten träff nästa gång.

Nästa gång är träffen uppsutten och då delas ryttarna upp så att ena hälften ses på Strömsholm och den andra på Flyinge, beroende på vart i landet man bor. Datum för träff två är 28-29 november på Flyinge och 30 nov – 1 dec på Strömsholm. Under tiden kan du följa ryttarna genom #ryttarutveckling.

 

 

 

 

Annons