FOTO: Roland Thunholm

Leksands Knäckebröd ger ny dressyrtrio chansen

2017-05-20

Denice Ljungkvist, Lina Dolk och Cecilia Bergåkra är trion som tar plats i Leksands Knäckebröds satsning på unga, lovande dressyrryttare.

Leksands Knäckebröds stöd till ridsporten och unga dressyrryttare fortsätter. Satsningen riktar sig till U25-ryttare, ryttare upp till 25 år, och syftar till att utveckla och inspirera unga talanger på vägen upp mot att bli etablerade seniorer.

- Vi vet att tiden innan våra unga ryttare hunnit bli etablerade seniorer är kritisk för en fortsatt satsning, därför känns det extra bra att Leksands Knäckebröd satsar på den här gruppen ryttare, säger Camilla Sand, marknadschef på Svenska Ridsportförbundet.

De tre nya teamryttarna kommer tillsammans med de övriga ryttarna i U25-teamet, Alva Lander, Lina Andersson och Josefin Gyllenswärd, att rida med på en clinic i samband med Falsterbo Horse Show den 15 juli. Det är Tristan Tucker som där och då gör sitt första framträdande i Sverige. 

- Under ledning av Tristan Tucker ska ryttarna demonstrera hur man kan miljöträna känsliga hästar i nya miljöer och samtidigt ger han ryttarna och publiken sin syn på hur man tränar en häst upp till Grand Prix. Tristan är extremt skicklig på att läsa alla typer av hästar och är en jordnära enkel person, vilket går fram i hans sätt att undervisa, berättar Annika Sund som är marknadschef på Leksands Knäckebröd.

För ryttarna som ingår i satsningen väntar ett år med avsuttna och uppsuttna gemensamma träffar, kostrådgivning och profilutrustning samt ett visst tävlings- och träningsbidrag.

I Leksands Knäckebröds Dressyrsatsning 2017 ingår:
Denice Ljungkvist, född: 1993, klubb: Helsingborgs Fältrittklubb
Lina Dolk, född: 1997, klubb: Gnesta Ridklubb
Cecilia Bergåkra, född: 2001, klubb: Naturläras Hästsällskap
Josefin Gyllenswärd, född: 1992, baserad i England
Alva Lander, född: 1994, klubb: Hogsta Dressyrryttare

Lina Andersson, ingick i dressyrsatsningen fram till årsskiftet, men är inte längre U25-ryttare.

Annons