Josefin Gyllenswärd och Don Angelo, ett av de nya ekipagen i ATG Hopp&Talang
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Nya namn i talanggrupperna

2017-07-27

”Tiden går fort när man har roligt”, ett välkänt uttryck som allt som oftast används när det är dags för sista träffen i våra utvecklingsprogram på nivå 3 och 4. Nu har två nya gäng fått plats i de uppskattade utvecklingsprogrammen och från och med i höst väntar ett år fyllt av spännande möten och nya, nyttiga kunskaper.

Till utvecklingsprogrammet på nivå 4, ATG Hopp & Talang, är det bara sex ryttare som blir uttagna och får ta del av såväl avsuttna träffar som ett visst individuellt stöd och mentorskap signerat Louise ”Lussan” Nathhorst, dressyr, Jens Fredricson, hoppning, och Göran ”Yogi” Breisner, fälttävlan.

Ryttarna som har fått plats i upplagan som drar igång i höst är:
Josefin Gyllenswärd, dressyr, baserad i England
Johan Wessner, dressyr, Höllviken
Matilda Pettersson, hoppning, Norrköping
Sissela Smith, hoppning, Norrköping
Hanna Berg, fälttävlan, Färlöv
Ebba Adnervik, fälttävlan, Båstad

Josefin Gyllenswärd ingår just nu i Leksands Knäckebröds satsning på U25-ryttare och var med i det lag som tog en fin tredjeplats i Aachen i juli, väldigt knappt slagna av hemmanationen Tyskland. Nu tar Josefin och Don Angelo klivet in i utvecklingsprogrammets fjärde nivå, ATG Hopp & Talang, till hösten.
Sissela Smith kan kalla sig svensk mästare efter att tillsammans med Åby Ridklubb vunnit finalen i Folksam Elitallsvenska, lag-SM i hoppning, i juli. Matilda Pettersson rider för samma förening.
Ebba Adnervik var med i det svenska young rider-lag som blev fyra på EM i juli.
Matilda Pettersson, Hanna Berg och Johan Wessner har alla vid olika tillfällen visat god form och goda resultat på tävlingsbanorna.
Det är alltså ett meriterat gäng som ingår i Svenska Ridsportförbundets och ATG:s satsning till hösten.

Här kan du läsa om avslutningen i årets ATG Hopp&Talang

Till Ryttarutveckling nivå 3, som möjliggörs av Folksam, är det sammanlagt 38 dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare som har blivit uttagna. I det här utvecklingsprogrammet är det en kombination av uppsuttna och avsuttna träffar. Till de avsuttna träffarna samlar man hela gruppen på en och samma plats, medan ryttarna kallas till antingen Strömsholm eller Flyinge när det är dags för uppsutten coachning, beroende på var i landet man bor.
Tränare i Ryttarutveckling nivå 3 är Louise Nathhorst, Jens Fredricson och Jan Jönsson, fälttävlan.

Här kan du läsa om fjärde träffen i förra årets upplaga av Ryttarutveckling nivå 3

Första träffarna både i ATG Hopp&Talang och Ryttarutveckling nivå 3 Folksam, är planerade att genomföras i mitten av september.

Annons