Göran ”Yogi” Breisner är en av mentorerna i ATG Hopp&Talang.
FOTO: Jessica Ortiz Bergström

Ny sextett klar för ATG Hopp&Talang

2018-07-16

Nu är det klart vilka sex ryttare som tar plats i den femte upplagan av Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Hopp & Talang. Vi säger välkomna till teamet Jonna Britze, Pontus Hugosson, Jennie Juhlin, Mikaela Gustaphson, Denise Ljungkvist och Nina Rademaekers.

Intresset har varit stort och antalet sökande till årets omgång av ATG Hopp & Talang var större än någonsin.

- Det är självklart roligt att så många talangfulla ryttare väljer att söka till de utvecklingsprogram som förbundet erbjuder, samtidigt blir det tufft att välja vilka som ska få plats. Allra helst till ATG Hopp & Talang där vi valt att bara ha två platser per disciplin. I vanlig ordning har valet av ryttare gjorts i samråd med mentorerna och även stämts av med landslagsledningen i respektive gren, förklarar Daniel Bergqvist som är övergripande ansvarig för ryttarutvecklingen på Svenska Ridsportförbundet.

Nina R
Nina Rademaekers
Jennie Juhlin
Jennie Juhlin
Denise Ljungkvist
Denise Ljungkvist
ATGMichaelaGustaphson
Michaela Gustaphson
Pontus Hugosson
Pontus Hugosson

Jonna Britse SWE webb

Jonna Britze

Det är för femte året som ett gäng ryttare får inspiration och kunskap genom avsuttna träffar och individuellt stöd inom ramen för ATG Hopp & Talang. Precis som föregående år är det två ryttare från varje OS-gren som får chansen att vässa sina sportsatsningar. I år är det fälttävlansryttarna Jonna Britze och Pontus Hugosson, hoppryttarna Jennie Juhlin och Mikaela Gustaphson samt dressyrryttarna Denise Ljungkvist och Nina Rademaekers.

- Jag kommer göra allt i min makt för att förvalta den här möjligheten på bästa sätt, var Ninas kommentar efter att hon fått beskedet om att hon fått en av platserna. 

I utvecklingsprogrammet ATG Hopp & Talang är det fokus på ryttaren som idrottare och management, men de exakta detaljerna i innehållet styrs av deltagarnas individuella behov. Tillsammans med mentorerna i satsningen, Jens Fredricson, Louise ”Lussan” Nathhorst och Göran ”Yogi” Breisner, görs en plan för varje ryttare som sedan följs upp under året. 
- Jag hoppas kunna ge ryttarna lite nya perspektiv på deras satsningar, vilket jag tycker är det fina med det här upplägget. Jag tror det är nyttigt för ryttarna att få stämma av sina funderingar och frågor kring allt som rör deras sportsatsning. Att vi finns där under året som ett stöd och bollplank, oavsett om det gäller livsstilsfrågor eller sådant som är mer kopplat till upplägget med hästarna.

Yogis bild bekräftas av ryttarna. Hanna Berg, som i dagarna gör sig redo för att representera Sverige i Aachen, och som valde att lägga sitt individuella stöd på sin tränings- och tävlingsresa till England, säger såhär:

- Stödet vi fått i satsningen, inte minst från Yogi, har varit väldigt värdefullt. Dels har vi haft kontinuerlig kontakt under året per telefon, dels fick jag möjlighet att träna en hel del för honom och för Fredrik Bergendorff, när jag var i England. Att få access till en av världens bästa coacher, har betytt massor för mig och min satsning.

Annons