ATG Hopp&Talangen Denise Ljungkvist tog SM-silver i dressyr i år.
FOTO: Jessica Ortiz Bergström

Satsning som ger resultat - sök nu!

2019-06-17

Silver i senior-SM debuten och seger i första stora Grand Prixen i hoppning. Denise Ljungkvist och Joel Torstenson är två av många framgångsrika ryttare som har våra utvecklingsprogram i ryggen. Nu väntar vi på din ansökan!

Först nu börjar jag fatta det, säger dressyrryttaren Denise Ljungkvist om silverskrällen på SM med Soega på Strömsholm för ett par veckor sedan.

- Jag hade som mål att ta mig till final. Och att komma med till NM. Nu har jag lyckats med bägge.

- Det ger en trygghet att kunna sätta mål och delmål och klara av dem, säger Helsingborgryttaren som red in hack i häl på Sverigeettan Patrik Kittel i sitt allra första senior-SM.

Denise är också en av ryttarna i vår ryttarutvecklingssatsning på nivå 4, som vår partner ATG står bakom.
-Den har gett mig viktiga redskap för att nå mina mål.  Allt tar tid att bearbeta men det är en långsiktig satsning som ger resultat!
I ATG Hopp&Talang ingår ryttare från de tre olympiska grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan.
- Gemenskapen och inspirationen från de andra teamryttarna är kanske är det bästa av allt. Vi är ett bra gäng som håller koll på varandra.
- Det är inspirerande att se hur ryttare i andra grenar jobbar och lägger upp sin träning. Framförallt när det gäller konditionsträning. Numer galopptränar jag mina dressyrhästar mer ute i skog och mark. Det är viktigt att de får sträcka ut.

Som ATG-talang får Denise, liksom team- och dressyrkollegan Nina Rademaekers, stöd och hjälp av mentorn Louise Nathhorst.

ATG Talang Lussan litenLouise Nathhorst hör till mentorerna i programmet. Foto: Jessica Ortiz Bergström.

- Vi kan höra av oss till henne för råd och stöttning. Framförallt har hon hjälpt mig med tävlingsplanering och under SM fanns hon också på plats.
De som rider fälttävlan har Yogi Breisner som mentor och hoppryttarna får hjälp av landslagsledningens Ann-Catrin "Ankan" Carlsson
Proffsigt i varje detalj är det som gäller i våra ryttarutvecklingsprogram!

Joel Torstensson Felix Pernilla HäggSuverän seger för Joel och Felix. Foto: Pernilla Hägg

Joel Torstenssons seger på Strömsholm nyligen var en fullträff men ingen tillfällighet.
- Jag vill bli bäst och slåss om medaljer i de stora mästerskapen säger han.  
Han är nyligen klar med Ryttarutveckling nivå 3, en satsning som Folksam står bakom. Programmet innehåller både uppsutten och avsutten träning.

- Det har varit ett väldigt, väldigt bra och det mesta man behöver finns med i programmet.  Mycket handlar om grunder och grundridning. Men det är ju det som är det viktiga slutänden, säger han.

Mental träning med coachen Johan Plate var supernyttigt, tycker Joel.
- Jag kan ta motgångar lite väl hårt ibland men Johan lärde oss hur vi ska tänka och jobba med självkänslan och tänka inför varje ny tävling.
- Det och att man får möjlighet att träffa folk från andra grenar var roligt och mycket givande.

Vill du också ha hjälp i din elitsatsning. Sök till utvecklingsprogrammen senast 24 juni. Här får du mer fakta:

Ryttarutveckling nivå 3 i samarbete med Folksam

Cirka 40 unga dressyr-, hopp-, distans-  och fälttävlansryttare samt sportkuskar möts i både avsuttna och uppsuttna träffar. Fokus ligger på utveckling av färdigheter och insikter i vad som krävs för att göra en helhjärtad sportsatsning.
Målgruppen är ryttare mellan 16-25 år som antingen tävlar hoppning 135-145 cm, rider dressyr MsvB-Int 1 eller fälttävlan CCN 2-3* , sportkörning CAIJ 2* (16-18), CAIY 2* (18-21), CAI 2* (21-25), distans CEI 2* .
Sista dag att söka är den 24 juni 2019.

Läs mer om Nivå 3 

Ansökan nivå 3


Ryttarutveckling nivå 4 – ATG Hopp & Talang

18-30 år med resultat från lägst 1.45 hoppning, 4* klass fälttävlan och mellanrundans klasser i dressyr. Andra delar som väger tungt i selekteringen av deltagare till det centrala programmet för ryttarutveckling är utvecklingsbarhet och inställning, personlig profil och en genomtänkt plan för hästrekrytering.

I ATG Hopp & Talang är det två dressyr-, två hopp- och två fälttävlansryttare med mästerskap i sikte som får stöd under ett år och kunskap för framtiden.
I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får ryttarna möta experter inom samtliga fokusområden.
Sista dag att söka är den 24 juni 2019.

Läs mer Nivå 4

Ansökan nivå 4

 

Här är några av lryttarna som utvecklats via Ryttarutvecklingen:

 • Alexandra Eriksson
 • Nina Rademaekers
 • Filip Ågren
 • Sissela Smith
 • Ebba Adnervik
 • Johan Wessner
 • Sandra Gustafsson
 • Malin Josefsson
 • Emma Kåbring
 • Hanna Berg
 • Alice Tapper
 • Mickan Gustaphson
 • Jonna Britse

Annons