ATG Hopp & Talang 2017/2018, från vänster Matilda Persson, Sissela Smith, Hanna Berg, Johan Wessner, Josephine Gyllenswärd och Ebba Adnervik.
FOTO: Jessica Bergström Ortiz

Sugen på att utvecklas som ryttare eller kusk?

2018-06-07

Nu har vi öppnat ansökningarna till en ny omgång av Ryttarutveckling nivå 3, som möjliggörs av Folksam, och ATG Hopp & Talang, som är Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4.

Svenska Ridsportförbundets centrala utvecklingsprogram ger lovande dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare chansen att inspireras, utvecklas och boosta sina sportsatsningar under ett år.

Ryttarutveckling nivå 3 - Folksam
Ryttarutveckling nivå 3 gick från projekt till ordinarie verksamhet på rekordtid och sedan i fjol är Folksam med och ger Svenska Ridsportförbundet reella förutsättningar att driva utvecklingsprogrammet långsiktigt. Här får ca 40 unga dressyr-, hopp-, fälttävlansryttare och sportkuskar både avsuttna och uppsuttna träffar med fokus på att utveckla sina färdigheter och ge ryttarna bättre insikt i vad som krävs för att göra en helhjärtad sportsatsning. Målgruppen är ryttare i åldersspannet 16-25 år som antingen tävlar hoppning 135-140 cm, rider dressyr MsvA/Int1 eller fälttävlan CNC 1-2*.
Sista dag att söka är den 13 juni 2018.

Ansök här

Läs mer om nivå 3

Ryttarutveckling nivå 4 – ATG Hopp & Talang

På nivå 4 är det ryttare i åldern 18-30 år med resultat från 1.45 hoppning, 3* klass fälttävlan och Intermediaire A dressyr som får plats. Andra delar som väger tungt i selekteringen av deltagare till våra centrala program för ryttarutveckling är utvecklingsbarhet och inställning, personlig profil och tillgång till hästar över tid.

I ATG Hopp & Talang är det två dressyr-, två hopp- och två fälttävlansryttare med mästerskap i sikte som får stöd under ett år och kunskap för framtiden. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får talangerna möta experter inom samtliga fokusområden.

Sista dag att söka är den 13 juni 2018.

Ansök här till nivå 4

Läs mer om nivå

Annons