ATG Hopp & Talang 2017/2018 Josefin Gyllenswärd, Ebba Adnervik, Hanna Berg, Johan Wessner, Matilda Pettersson och Sissela Smith.
FOTO: Jessica Ortiz Bergström

Värdefull utveckling med ATG Hopp & Talang

2018-08-16

Att ha högsta kvalitet i alla detaljer. Bästa möjliga hästmaterial, rätt person på rätt plats och tydliga ansvarsområden. Det var några av medskicken som ATG Hopp & Talang-ryttarna fick med sig vid den sista av sina fyra träffar.

De avslutande dagarna i den här omgången av utvecklingsprogrammet ATG Hopp & Talang inleddes med ett uppskattat besök hos en av landets mest framgångsrika travtränare, Svante Båth. På gården i Knivsta fick ryttarna bekanta sig med hur man tränar travhäst plus uppleva känslan att sitta bakom en travare i träningstempo under ledning av Båths försteman Viktor Lyck.

atg ryttare kör trav - Jag var rätt pirrig innan, men det var bara otroligt roligt och riktigt häftigt att få köra snabbt på rakbanan, säger dressyrryttaren Johan Wessner som hade premiär i sulkyn. 

Nya delar adderar mervärden
Upplägget i ATG Hopp & Talang har mejslats fram under de fyra år som utvecklingsprogrammet har möjliggjorts inom ramen för Svenska Ridsportförbundets satsningar på området ryttarutveckling. Varje år adderas och vässas innehållet. Nytt för den här omgången är bland annat den personlighetsanalys som deltagarna fick göra i början av programmet med fokus på olika personlighetstyper och ledarskap. Att ha en god självkännedom är många gånger en bra början om man vill bygga ett framgångsrikt team omkring sig, det är till stor del vad ATG Hopp & Talang handlar om. Att inspirera ryttarna att se över och vässa sina sportsatsningar och forma ett framgångsrikt och hållbart management med sig själva i huvudrollen. En annan ingrediens i upplägget är mentorskapet med Jens Fredricson som stöttar hoppryttarna, Louise ”Lussan” Nathhorst dressyrryttarna och från och med det här året har Göran ”Yogi” Breisner tagit sig an våra fälttävlansryttarna.

-  Stödet från Yogi har gett väldigt mycket och det är något som både jag och Ebba har uppskattat under tiden med ATG Hopp & Talang. För egen del åkte jag även över till Yogi ett par veckor i våras för att träna och tävla, vilket var väldigt värdefullt, berättar Hanna Berg. Hanna som strålande nog är förste reserv till VM i Tryon.  

Ett år går fort
Det är inte bara kunskapskontot som fylls på under tiden med utvecklingsprogrammet, det knyts även såväl nya kontakter som starka vänskapsband mellan ryttarna.  

atg ryttare- Även om det är slut på satsningen, känns det inte som att det är punkt... Under det här året har man fått nya vänner och ett nätverk som jag hoppas och tror att jag kommer ha kvar hela livet, säger Josefin Gyllenswärd.

Sissela Smith instämmer.
- Det har varit ett jättebra år med mycket bra input och inspiration, men det allra bästa jag tar med mig är ändå vännerna jag fått, avslutar hon.

I oktober är det dags för sex nya ryttare: Jonna Britse, Pontus Hugosson, Jennie Juhlin, Mikaela Gustaphson, Denise Ljungkvist och Nina Rademaekers, att ha sin första träff. Fram till dess fortsätter vi att följa Hanna, Ebba, Johan, Josefin, Sissela och Matilda på Instagram: @atg_hoppochtalang

Annons