Anita Johnsson, Felicia Grimmenhag, Lena Malmström, Louise Etzner Jakobsson och Kerstin Larsson Englund.
FOTO: Jessica Ortiz Bergström

”Vi gör varandra bra”

2019-06-13

Uppsutten träning, fys och grunden för mental träning stod på schemat när ryttarna i ATG Hopp & Talang Para tog plats på Strömsholm för årets första träff av två.

Fem ryttare med siktet inställt mot Tokyo 2020 ingår i årets upplaga av utvecklingsprogrammet ATG Hopp & Talang Para, varav inte mindre än tre av dem är purfärska SM-guldmedaljörer.

Anita Johnsson, Felicia Grimmenhag, Lena Malmström, Louise Etzner Jakobsson och Kerstin Larsson Englund deltog på träffen.

Ett gäng som med stor öppenhet och engagemang delar med sig och tar till sig av den kunskap som ryms i programmet. Upplägget består av föreläsningar som varvas med praktiska övningar och värdefull tid tillsammans som stärker den redan väl sammansvetsade gruppen. Viljan att vinna och utvecklas tillsammans med sina hästar, har de gemensamt. Fem starka individer, med lika stark laganda. Kerstin Larsson Englund förklarar det med en enkel mening.
- Vi gör varandra bra.

Johan Plate inledde dagen och på sitt träffsäkra sätt gick han igenom de grundläggande principerna för hur man kan jobba med mental träning för att vässa sin idrottsprestation.
- Jag tänker inte så mycket på varför jag är och gör på ett visst sätt, men mycket av det som vi fick förklarat idag under passet med Plate, är väldigt likt hur jag redan jobbar. Det var rätt spännande att få metoderna och tankarna klädda i ord, säger Louise Etzner som tycks vara så gott som vaccinerad mot nervositet.

- Jag kan egentligen bara minnas att jag blivit nervös vid ett tillfälle i samband med tävling, och det var vid en dressyrtävling före olyckan, annars brukar jag inte påverkas särskilt mycket. Jag tror det kan vara en styrka, eftersom hästarna upplever mig likadan oavsett om det är träning på hemmaplan eller det gäller mästerskapsmedaljer. 

På eftermiddagen tog landslagsledaren Agneta Aronsson och Pia Tillberg, legitimerad fysioterapeut och bland annat ordförande i Organisationen för Hästunderstödda Insatser (HUI), plats i ridhuset för uppsutten träning. Anita Johnsson var positiv efter träningen på sin Dear Friend.
- Pia är bra på att förändra detaljer i ridningen på ett sätt som känns naturligt och lätt att förstå. Jag är verkligen nöjd med den hjälp jag fick under de här dagarna, och känner mig inspirerad att åka hem och fortsätta träna inför kommande mästerskap, som är NM den 26-30 juni Vilhelmsborg, Danmark.

Annons