Tävla internationellt

Tänk på det här inför säsongen 2019

FEI-pass
Svenska ponnyer och hästar som tävlar internationellt måste ha ett FEI-pass. Tänk på att FEI-passet bara är ett tävlingsdokument och alltid ska åtföljas av det nationella passet.
Läs mer

FEI-registrering
Samtliga ryttare och hästar som deltar vid internationella tävlingar skall vara registrerade hos FEI. Det gäller alla aktiva och hästar i hoppning, dressyr, fälttävlan, körning, distans, voltige, handikapp och reining.
Läs mer 

FEI Medication Log Book
Från och med den 5 april 2010 ska alla hästar som tävlar internationellt under FEI:s regler, ha kompletterat sitt FEI-pass med en Medication Log Book.
Läs mer

Licens
Ryttare som tävlar internationellt måste lösa en internationell licens. Läs mer i Licensguiden.

Vaccinationer

  • Sedan  2005 ska hästar som tävlar internationellt vara grundvaccinerade med 2:a vaccinationen minst 21 dagar och högst 92 dagar efter 1:a vaccineringen, precis som i det svenska reglementet, samt med en tredje vaccination inom 6 månader och 21 dagar (s.k. first booster). 
  • För alla hästar gäller att den senaste vaccinationen inte får vara äldre än 6 månader + 21 dagar vid ankomst till en FEI-tävling. (+ 21 dagar är tillagda för att vaccinationsdatumet inte ska krocka med en ev. inplanerad tävling).
  • Observera att senaste vaccinationen inte får vara gjord senare än 7 dagar före ankomst till tävlingen.

Alla hästar som är korrekt vaccinerade enligt de gamla FEI vaccinationsreglerna före 1 januari 2005, behöver inte grundvaccinera om igen, så länge hästen är korrekt grundvaccinerad och därefter vaccinerad årligen, och den senaste vaccinationen inte är äldre än 6 månader vid ankomst till tävlingen.

Läs mer om FEI:s vaccinationsregler

Transporter
Inom Sverige gäller Jordbruksverkets regler med utgångspunkt från de regler EU beslutat om. Läs mer på Jordbruksverkets hemsida. Observera att reglerna kan variera i olika länder!

Resa utomlands med häst
Tänk på att du kan behöva ett hälsointyg för din häst om du ska resa utomlands och tävla. Läs mer HÄR

Tips på uppstallningsplatser  i Tyskland, Belgien, Frankrike och Spanien.


Senast uppdaterad: 2019-02-12
förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons