Lagbästa för Team Svea på Flyinge i helgen.
FOTO: Michael Schanner

Starka svenska resultat på för-VM

2019-06-30

All time high för EM-laget Team Svea. Tre seniorer in på topp-fem i den individuella tävlingen: Ella Filippa Velander tvåa, Marie Li Korse fyra och Sandra Anderberg femma.

Den internationella voltigetävlingen CVI Flyinge avslutades på söndagen. Det blev svenska poängrekord i båda de högsta klasserna, trestjärnig nivå.

Arrangörsklubbens Team Svea nådde all time high i den trestjärniga lagklassen och fick slutpoängen 7.884.
Sveas Ella Filippa Velander noterade personbästa tre dagar i rad och slutade tvåa individuellt i tävlingen. Totalpoäng 7.544.
Ella Filippas klubb- och lagkamrat Marie Li Korse blev fyra och meriterade Sandra Anderberg från Malmöklubben Örestad gick in på femte plats.

- Jättekul, så häftigt! En fantastisk insats hela helgen, från hela teamet, säger Ella Filippa Velander och räknar upp alla som har kämpat tillsammans för resultatet:
- Vår linförare Ronja (Persson) som precis har fått barn, men gör ett sådant superjobb. Dickens (Hardsyssel), en fantastisk häst! Som han har kämpat för oss i värmen, alla dagarna. Och Daniela (Fiskbaek) som har tränat oss och slitit för att vi hela tiden ska bli bättre.
- Det känns ju otroligt bra att nå den här poängnivån från internationella domare nu, säger Daniela Fiskbaek som också tränar laget Team Svea.

Likaså visade juniorerna på CVI i Flyinge att de håller ett högt nivå. Lina Müller från Uppsala Voltige placerade sig på tredje platsen i ett starkt startfält med internationella voltigörer och Kajsa Rimskog från Laholms Ryttarföreningen hamnade på 15 platsen på en inlånad häst. 

Den nya svenska landslagsledningen i voltige hade CVI Flyinge som sista observationstävling för lag och seniorer inför årets EM om knappt en månad.
- Vi ser en väldigt fin formkurva hos många av våra voltigörer nu, säger Jessica Neilands som tillsammans med linföraren och tränaren Pernilla Sjöstrand utgör den nya voltigeledningen.
- Vi har sett starka prestationer här, och höga poäng, fortsätter hon. 
- Det ska bli roligt att åka till EM och VM med en stor och konkurrenskraftig trupp, säger Pernilla Sjöstrand. Och vi har många klubbar representerade, från nästan hela landet.
Ledarduon kallar imorgon, måndag, till landslagsmöte. Då ska truppen till EM och VM för juniorer tillkännages. Laget Team Svea är redan klart.
- Dessutom skickar vi tre individuella seniorer till EM och tre juniorer till VM, säger Jessica Neilands.
- Juniorerna har sin sista uppladdning vid SM i Uppsala om två helger, säger Pernilla Sjöstrand.

Samtidigt med SM avgörs voltigen vid stortävlingen CHIO Aachen.
Dit åker för Sverige Team Svea-laget och de individuella seniorerna Ella Filippa Velander och Marie Li Korse.
Sverige ställer upp med ett lag i Nations Cup i Aachen, berättar Jessica Neilands. Nations Cup-laget bildas av Team Svea, Ella Filippa Velander och Marie Li Korse.

Resultat

24-28 juli Ermelo, Nederländerna EM i voltige, VM i voltige för juniorer

VoltigeFlyinge2

Världens voltigörer samlas på Flyinge

Flyinge är värd för internationell voltige i helgen med deltagare från bland annat Västeuropa, USA, Australien och Ryssland på plats.  

Den internationella voltigetävlingen har anordnats under ett antal år på Flyinge, men har i år också rollen som testtävling inför nästa års VM och EM i voltige på samma plats.

I år krockar tävlingen med NM i voltige i Danmark så en del nordiska voltigörer saknas i startfälten, men i stället finns voltigörer från världens alla hörn på plats och bjuder publiken på fartfyllda tävlingar.
Ett stort antal svenska voltigörer finns naturligtvis på plats och möter motstånd från bland annat Tyskland och Nederländerna, våra nordiska grannar och från Ryssland, USA, Australien och Nya zeeland.

Equisport sänder live från CVI Voltige på Flyinge för dem som inte kan vara på plats

Onlineresultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons